05 december 2005

De winnaar van dit weekend : Carl Verheijen

Het wereldrecord leek er gisteren wel vier keer aan te gaan op de 10km.

Jochem Uytdehaaghe schaatse zelf in de eerste rit en kwam niet verder dan 13.21 en een beetje. Dat was wel zijn snelste tijd in Thialf ooit. Nou prima Jochem, maar tijdens het OKT moet het sneller, veel sneller.

Lasse Saetre was de eerste man na Jochem die onder de 13 minuten dook, maar net niet het wereldrecord kon pakken, Muller blij, Saetre realistsch. Ervik deed het net zo goed. Hij dook ook onder de 13 minuten, maar niet onder het wereldrecord.

De laatste twee ritten moest de beslissing brengen. Eerst reden Bob de Jong en Chad Heddrick tegen elkaar. Bob reed met de handrem op en kwam netjes over de finish in 13:10. Chad reed bekeken, rustig in de eerste vijf kilometer en ging los na 6km. En dat was wel goed voor een nieuw wereldrecord.

De laatste rit was een TVM rit. Ploeggenoten Sven Kramer en Carl Verheijen reden (weer) tegen elkaar. Weer ging het lang gelijk op. Dat deed denken aan de 5km eerder dit seizoen in Salt Lake City waar Sven uiteindelijk het WR 5km pakte. De eerste versnelling van Carl kon Sven weer niet volgen. Hij moest Carl eerste 3 seconden geven en kon toen ook versnellen. Alleen Carl verzwakte niet en reed een super slotronde om net het Wereldrecord te pakken: 12:57:92

De echte prijzen worden nog steeds verdeeld in Turijn.

Carl Verheijen of the Netherlands skates to a new world record in the 10000-m speed skating race at the ISU World Cup at Thialf Stadium in Heerenveen, The Netherlands December 4, 2005. Verheijen won the race in a new world record of 12 minutes 57.92 seconds. REUTERS/Michael Kooren

Geen opmerkingen: