01 december 2005

Digitale Sirenes

Op wintersport of zomervakantie in Going kon je tenminste nog eens echt uit je slaap worden gehaald als er ergens in het dorp of een buurgemeente een brand moest worden geblust. Midden in de nacht werden de brandweermannen (en de rest van het dorp, de toeristen inklusiv) door de sirenes wakker gemaakt. Meestal was Fred toch sneller dan ik en zag ik alleen nog maar de achterlichten van de Astra richting via Stangl naar de brandweerkazerne scheuren.

In Nederland zijn we sinds een aantal jaren op nieuwe sirenes over die je niet meer hoort. Bovendien is de brandweer in de grote stad Utrecht (nou ja groot is relatief) iets anders geregeld dan in 'die Seele Tirols'.

Of de pret in Oostenrijk nu groter of kleiner gaat worden, zal de tijd leren. In Tirol gaan de sirenes in de komende tijd allemaal digitaal worden aangestuurd. De proef in Schwaz begon in ieder geval leuk, omdat hackers de sirenes konden aansturen. Of de sirenes zelf ook op het Nederlandse geluidsniveau worden aangepast vermeldt het verhaal niet....

De Teiger en de Crew zijn bij deze ook gewaarschuwd. Een sirene in Going betekent dus niet dat de derde wereldoorlog in volle hevigheid is losgebarsten.

Geen opmerkingen: