30 januari 2006

Avensis

Meer dan 15 duizend kilometer geleden kreeg mijn Avensis opeens kuren. Tijdens constant rijden, met een warme motor, houdt de auto in. Je moet dan echt volgas geven om de motor weer tot leven te brengen. En dat is best wel irritant.
Verder beginnen spontaan de lampjes van het motormanagement, de traction control en de vehicle stability control te branden.

Bij de 60 duizend kilometerbeurt zou de dealer "even kijken". Dat hebben ze gedaan en natuurlijk "was alles normaal". Van de dealer in Maarssen duurde het nog geen 15 km op de snelweg toen het probleem weer optrad. Dus maar weer gebeld. "of ik met de airco aan reed?" dat was het geval, en dus op het advies van de dealer de rest van de week zonder airco gereden.
Dat kon gezien de temperatuur ook wel, maar het maakte voor de test geen verschil, want op vrijdagavond brandde alle lampjes weer.

Vorige week maandag mocht ik wel gelijk langskomen. En dus hebben er twee monteurs en een baliemedewerker anderhalf uur lang met een handheld allerlei zaken doorgemeten. De voorlopige conclusie was een kapotte "front oxygen sensor". De informatie werd gedeeld met de importeur, maar die importeur was nog niet overtuigd. De Avensis moet voor aanvullende tests nog een keer naar de dealer. Waarschijnlijk meten ze nu alles door, want hij mag een nachtje overnachten bij de dealer.

Geen opmerkingen: