26 mei 2006

Benz

Vandaag ben ik samen met Vibeke op zoek gegaan naar een nieuwe bank.

Onze huidige bank is al bijna 10 jaar oud en eigenlijk wel toe aan vervanging. Dan valt er een paar weken geleden ook nog een leuke folder in de bus van Speksnijder met een erg leuke bank op de cover. Goed moment van Speksnijder! Aangetrokken door de direct mail en de goede ervaringen met onze Hulstra kasten die we kochten toen we hier gingen wonen besloten wij vandaag een bezoekje te brengen aan deze mooie winkel in Bergambacht.

Het bezoekje begon nogal orienterend. Mooie spullen hebben ze daar eigenlijk alleen maar. Alleen niet alles is dan weer onze smaak. De bank van de folder werd gelocaliseerd, maar was toch wel wat massiever dan de direct mail deed doen geloven. We vonden een passend alternatief wat we eigenlijk nog mooier vonden om de slanke lijnen dan de originelen.

De verkoper, Nico, kwam met koffie. (nee niet de ex-Nico van eigen huis & tuin) Het verkoopspel kon beginnen. Gelukkig denken ze hier wel echt met je mee en was al snel duidelijk dat een grotere bank dan de proefopstelling in de winkel onbegonnen werk was. Dat past gewoon niet in huize FritZ. De verkoper dacht zelfs nog even dat er nog een slagje kleiner moesten. Na goed nadenken en even inmeten bleek de opstelling in de winkel wel een goed alternatief, maar dan wel gespiegeld. Geen probleem!

Ontwerp gemaakt. Dat verliep wel makkelijk. Nu even nadenken over de euri. Dat was toch wel even slikken, nog een keer slikken en nog een keer slikken. De eerste keer om de kale prijs; de tweede keer om de prijs van de poef en de derde keer om de prijs van de bekleding. De laatste slik was relatief weer de grootste, want het moest wel echt af zijn en dat moest dan ook gebeuren met de goede bekleding.

Benz. Niet alleen in auto's (Mercedes Benz) maar ook in banken (Rolf Benz) krijg je wat je bij de naam verwacht. Kwaliteit, topkwaliteit. Maar daar zit ook een prijskaartje aan vast. Een prijskaartje die de naam Benz mag dragen.

Het spel was van te voren wel erg duidelijk. Er moest een flinke hap uit het prijskaartje van de Benz. Een Benz mag dan wel een Duits kwaliteitsproduct zijn en gekocht worden in de nuchtere Hollandse polder.... Afdingen moet. Sterker nog, de prijs lag echt boven ons maximum. Vrij gemakkelijk ging de eerste hap uit de prijs. Iets minder gemakkelijk de tweede hap. Het spel om de derde hap was na een telefoongesprek met de 'chef' ook geregeld en dus gingen wij met een ferme handdruk de overeenkomst aan om begin september eigenaar te worden van de Rolf Benz 4500 bank.

Het tweede kopje koffie was inmiddels ook genuttigd en het was tijd om over te gaan naar een ander soort drank. Als dank voor de deal kregen we dan ook nog een lekkere fles wijn mee.

Een plaatje van de bank


De opstelling van de bank zoals wij die gaan krijgen

1 opmerking:

Anoniem zei

Ziet er goed uit! Dat is nog eens lekker zitten, maar hopelijk begrijpt Inge ook snel wat een exclusief product er in huize Oosterom is aangeschaft en welke consequenties dat voor het overige gebruik (springen, staan en knoeien)heeft.:-)