08 juni 2006

Holland Sport

Gisterenavond was de extra lange Holland Sport aflevering voor het WK en FritZ heeft het bijna helemaal gezien. Kostelijke vermaak tv met Mathijs van Nieuwkerk en Wilfried de Jong.

Wat heb je allemaal gemist gisteren. We spelen de eerste wedstrijd tegen Servie en Montenegro. Het laatste stukje Joegoslavie. Matthijs haalde herinneringen op het Joegoslavische jeugdelftal toen er nog geen oorlog was op de Balkan en met sterren van Kroatie, Servie en al die andere staatjes op magistrale wijze wereldkampioen werd. Vervolgens werd een interview na de oorlog uitgezonden met een Servische speler op straat en Zagreb voor een wedstrijd Kroatie - Servie. Hoe een oorlog mensen kan veranderen.

Natuurlijk was er ook de kwis "petje op, petje af". De kwis begon met de geniale openingsvraag: Onder het schot zie je de benen van een ex-WK-ganger. Zijn dit petje op de benen van Rene van der Kerkhof of petje af de benen van Willy van der Kerkhof. Dit lijkt een lastige vraag, maar iedereen weet natuurlijk dat alleen Willy zich hiervoor laat strikken. Andere briljante vraag uit "petje op, petje af": welke wedstrijd werd het meeste gespeeld op een WK: petje op voor Argentinie - Duitsland of petje af voor Zweden - Brazilie. FritZ wist dit toevallig, maar het merendeel van het publiek koos voor Argentinie - Duitsland en kon gaan zitten.

Grasmaaien met Heerschop, Waas en De Jong was ook een leuk item. Hoe maai je "valgras" voor Arjen Robben en wat doe je dan de tweede helft. Evert ten Napel doet zijn laatste WK en vertelde wat hij allemaal meeneemt voor een wedstrijd. Honing maakt de keel van Evert zacht. Dat je het maar weet.

Het hele programma werd afgesloten met de stadionleuzen voor het WK. Heerschop en Waas hadden zich weer lekker uitgeleefd. Twee voorbeelden:

op de melodie: Tit-ta-tovenaar)
Van Basten is een tovenaar
'T is vreemd 't is heus 't is raar maar waar
Een Ti-ta tovenaar
'T is raar 't is raar maar waar
Hij heeft het ook hen geleerd
Maar soms gaat het ook wel eens verkeerd
En gaat het niet zoals hij wil
Dan doet 'ie dit
(wisselgebaar)
En alles staat stil
Van Basten is een tovenaar
hij kan het zonder Huntelaar
Een Ti-ta tovenaar
'T is raar 't is raar maar waar


Of deze, die vind FritZ ook leuk:

(op de melodie: Van Voor Naar Achter Van Links Naar Rechts)
Van Sar naar Ooijer naar Boulahrouz
Van Bronckhorst naar Bommel naar Philip Cocu
Van Robben naar Dirk naar Nistelrooij
Wat speelt Oranje het spelletje mooi


Je kan ze allemaal nalezen op de site van Holland Sport op eentje na... FritZ vraagt zich af waarom deze er niet staat. Terwijl hij gisteren wel populair was:

Het is een vriend van Mladic
ja ja een vriend van Mladic

Geen opmerkingen: