24 juli 2006

Take me out to the ballgame...

Take me out to the ballgame...

Zo begint het honkballied dat wordt gespeeld tijdens de 7th inning stretch. Maar zo heette voor FritZ ook de dag van gisteren.

Een dag honkbal, kijken, voelen, beleven van kop tot staart.

En dus trokken we er al vroeg op uit gisterenochtend. FritZ, Erwin, Joop en Irene gingen allemaal mee richting het Pim Mullier stadion in Haarlem. We waren 'op tijd' (10.55 Am). Zelfs zo op tijd dat FritZ er nog maar even een telefoontje aan waagde of The Crew er al was. Dat was het geval, want die waren nl echt op tijd (10.00 AM). Baas boven baas.

Toch waren we nog wel echt aan de vroege kant, want de kassa waar ik mijn gereserveerde kaarten kon ophalen, was nog gesloten. Tot 11.30 AM zouden we moeten wachten. Gelukkig zag ook de organisatie in dat ze het hokje beter eerder open konden doen en zo zaten we weer gezellig eerste klas (en legaal) naast de dug out van Nederland op de eerste rijen.

Franz en Belladonna kwamen ons om 12.15 PM gezelschap houden. Gezellig kunnen keuvelen over van alles en nog wat. FritZ heeft ook genoten van de Batting Practice van Taiwan. Discipline en ritme; dat waren de toverwoorden van die Batting Practice. Nederland kwam daarna aan bod en sloeg zich rustig warm.

De stemming begon te stijgen en het stadion werd voller en voller. Water, fris en bier was er genoeg. Het was weer gewoon een honkbalweek en geen WK. De koelbox mocht dus gewoon weer het stadion in. Het Nederlands kadetten team (14-16 jaar) werd gehuldigd als Europees kampioen. De toekomst is ook goed. Dat blijkt maar weer.

Stipt een half uur voor de wedstrijd kwam Teigertjuh uit zijn PlayStation2 hol en was de meute compleet. Vlak na de binnekomst van Teigertjuh werden de laatste plaatsen naast ons bezet door de familie Snoeks. Inderdaad, de familie Frank Snoeks. Liefhebber Snoeks kwam gewoon heerlijk tussen het publiek zitten kijken naar een mooie pot honkbal. Hij had best wel goede plaatsen voor iemand die om 1.45 PM CET binnenkomt. Frank leunde net lekker achterover in zijn stoeltje, toen mevrouw Snoeks aangaf dat ze niet genoeg kon zien. Ondanks dat mevrouw Snoeks gisteren een spijkerrokje droeg, hebben we Frank niet meer gezien. De broek van mevrouw Snoeks was kennelijk in de was. De line ups van beide teams en de volksliederen volgden al snel. Play ball!

Nederland kwam in de problemen in de derde inning. Rob Cordemans kreeg lopers op 2B en 3B met maar 1 man uit. Maar een toppichter als Rob maakte zelf een einde aan de scoringskansen van Taiwan door de volgende twee slagmensen met drie slag aan de kant te zetten.

Nederland kreeg de hits niet cadeau, zoals zaterdagavond tegen China. De pitching van Taiwan zit goed in elkaar. Nederland nam een 1 - 0 voorsprong in de 4de inning. Dirk sloeg een hit en op de double van Sidney de Jong scoorde de Lange Klap Meneer.

In de eerste helft van de 5de inning sloeg Bryan Engelhardt de 6.000 hit van in de geschiedenis van de HHW. Maar Bryan bleef achter op de honken.

De volgende inning kwam Nederland weer op de honken. Na een dubbel van Dirk met al 1 uit, kregen Sidney de jong en Ivanon Coffie allebij vier wijd. Maar de volle honken werden niet binnengeslagen door Smiley en Bryan Engelhardt die allebij een strike out swinging achter hun naam kregen.

Rob Cordemans kreeg de 1 - 1 tegen in de tweede helft van de 7de inning en werd prompt vervangen door Robin van Doornspeek. Robin maakte de laatste nul in de 7de inning. Door de 1 - 1 kreeg uiteindelijk niet Rob de winst als werper, maar Robin.

Dat kwam, omdat in de 8ste inning de kansen door Oranje wel werden benut. Na een single van Eigene Kingsale sloeg Dirk weer een honkslag. Deze werd niet goed verwerkt door de defensie van Taiwan. Hierdoor kon Eugene op zijn zevenmijlslaarzen van 1B de thuisplaat bereiken. Hierna kreeg Sidney vier wijd. Vervolgens bracht Ivanon met een opofferingsslag Dirk en Sidney een honk verder. Smiley kreeg ook vier wijd en dus waren alle honken weer bezet met 1 man uit. Net als in de 6de inning. Bryan kreeg net als in de 6de inning ook weer drie slag. Maar Percey Isenia sloeg een honkslag, waardoor Dirk en Sidney konden scoren.

Robin pitchde de 8ste inning voor de winst en Dave Draaijer de negende inning voor de save. Nederland won met 4 - 1.

De sfeer was goed tijdens de wedstrijd. Franz en Belladonna gingen voor # 14 bij de Chinees. En FritZ ging voor een broodje hamburger op de HHW.

De avondprogramma verliep gezapig na de warme middag. De kracht van de Cubanen bij de BP was overweldigend. Maar in de wedstrijd lieten ze dat dan maar op een paar momenten zien. Ruim voldoende voor de 6 - 0 overwinning op China.

De gezapigheid werd door The Crew dan ook gebruikt om lekker bij te praten, te eten, te drinken en te genieten van de onderstaande zon. Even werden we wakker door een opgebroken dubbelspel, waardoor er twee Cubanen tegelijk uit waren. En ook de mooie van van de 3B man van China was meer dan de moeite waard.

Na een heerlijke zonnige dag keerde Fritz moe en voldaan terug naar huis.

Alle foto's van gisteren vind je op de fotopagina.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Niet gesmolten blijkbaar....

Mark zei

En de familie Snoeks wou niet op de foto zeker? ;-)