13 september 2006

Spirit

Gisterenavond speelde Neptunus zijn derde play off wedstrijd tegen Pioniers. Neptunus stond met 2 - 0 achter in de serie. Dit kon wel eens de laatste wedstrijd van het seizoen zijn.

Gelukkig liep het anders.

Ondanks een lange file op de A12 was FritZ nog netjes op tijd in het stadion om iets te eten en ondertussen te luisteren naar de line ups. Neptunus startte rustif, gelaten. En daarmee win je geen play off duel. Pioniers begon fel en krachtig, gesteund door een fanatiek publiek uit Hoofddorp.

Pioniers pakte de voorsprong van 0 - 2 in de eerste twee innings. Calvin Maduro moest warom worden en liet in de eerste inning een punt toe. Een foutje van Raily Smiley Legito, die met een back hand probeerde te fielden, zorgde voor het tweede punt voor Pioniers in de tweede inning.

Hierna kreeg Calvin de controle over de wedstrijd. Hij gooide in totaal 131 pitches in 8 innings.

De spirit bij Neptunus kwam terug in de vijfde inning. Evert-Jan 't Hoen en Melfried Comenencia kwamen op de honken en schoven een honk op door een double steal. Jeroen Sluiten ging diep in de count maar leverde vervolgens twee honkslag op zodat 't Hoen en Comenencia konden scoren. Johnny Balentina sloeg vervolgens met een honkslag ook Sluiter over de thuisplaat.

In de achtste inning voegde Neptunus nog twee punten toe aan het totaal Roger Bernadina sloeg zijn eerste RBI honkslag voor Neptunus en ook 't Hoen sloeg een RBI single.

De negende inning werd gepitched door Diegosaurus. Diegomar gooide hard, fel en liet zien dat hij scherp is voor as zaterdag. Neptunus lijkt sowieso klaar voor zaterdag, want ze willen wel winnen.

Pioniers tekende nog wel protest aan, omdat Diegomar met nummer 26 speelde en niet met 35. Nu maar hopen dat hij zo ook op de line up stond.

Al met al een fijne avond honkbal.

Geen opmerkingen: