10 januari 2008

Straatverlichting

In de maandelijkse nieuwsbrief van de gemeente Utrecht staan meestal veel nieuwtjes over bouwprojecten, afgesloten straten etcetera. Dit keer stond er echter ook een opmerkelijk bericht in:


Melden defecte straatverlichting

Het wijkbureau Leidsche Rijn krijgt veel meldingen van bewoners dat de straatverlichting op diverse plekken in de wijk defect is. Door omstandigheden kunnen wij de verlichting helaas niet zo snel repareren als gewenst.

Desondanks is het wel belangrijk dat bewoners aan het wijkbureau doorgeven als de straatverlichting niet brandt.


Het is inderdaad zo dat er veel meldingen moeten zijn van defecte straatverlichting. Meestal een keer per maand brandt de straatverlichting 's avonds niet in de hele wijk. In december brandde de verlichting zelfs een keer twee nachten achter elkaar niet. En dat had niets te maken met het creƫren van kerstsfeer.

Ook in de straat bij het kinderdagverblijf van Inge heeft de straatverlichting het in december bijna een week niet gedaan.

De gemeente zegt nu doodleuk dat ze door omstandigheden de verlichting helaas niet zo snel kunnen repareren als gewenst. De gemeente lijkt wel een voetbaltrainer: onduidelijk, maar in ieder geval de schuld aan de omstandigheden geven.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Vanavond brandt een deel van de straatverlichting in de Balije (De Meern) niet. Het is nu 23 uur en erg donker buiten.

Anoniem zei

Wellicht een wethouder die fan van De Dijk is?

Anoniem zei

U gelooft het misschien niet, maar we zijn inmiddels 6 (!) dagen verder en nog steeds is het aardedonker hier in de buurt (Balije De Meern). Heb Pilkes dit weekend gebeld (zij hebben het onderhoud naar ik begreep) maar nog geen lantaarnpalen die aanspringen.
Ook heel frustrerend is dat kennelijk niemand anders in de buurt zich hier druk over maakt, want nog niemand had gebeld.
En dan vinden ze het gek dat het aantal inbraken toeneemt... De mensen slapen gewoon ljkt het.