27 mei 2008

GZC Donk landskampioen

Na drie spannende wedstrijden tegen PSV is GZC Donk de nieuwe kampioen van Nederland. Voor het eerst sinds 50 jaar werd de club uit Gouda weer kampioen.

De NOS was zondag aanwezig bij het tweede en derde duel in Eindhoven en Gouda en maakte volgende samenvattingen. Let vooral op de onderwaterbeelden!

Zaterdag te Eindhoven:


Zondag te Gouda:

4 opmerkingen:

Frans zei

Vooral onderwater ziet het spelletje er spectaculair maar ook buitengewoon pijnlijk uit.

In de samenvatting op zondag was het erg onduidelijk waarom PSV permanent in foutenlast was. En waarom moest op het einde de keeper meezwemmen en de reservekeeper op doel? Vage informatieverschaffing.

Freek zei

Het aantal zware overtredingen aan de kant van PSV was op zondag hoog. Voor een zware overtreding bestraft de scheidsrechter een speler met een persoonlijke fout. Dit houdt in dat de speler voor 20 seconden (zuivere speeltijd) het veld moet verlaten. In deze overtal situatie (in vaktermen Man meer !!!!) is het makkelijker scoren (vergelijk met powerplay in ijshockey).

Na drie persoonlijke fouten mag een speler niet langer aan de wedstrijd mee doen. Er mag dan wel een andere speler in zijn plaats spelen (vergelijk zoals bij basketbal).

Er mogen maximaal 13 spelers aan de wedstrijd mee doen per team, waarvan twee keepers op het wedstrijdformulier mogen staan.

Uiteindelijk had PSV dus geen enkele normale veldspeler meer over. En speelde de gewone keeper als veldspeler en de reserve doelman op de goal.

Vervolgens kreeg Donk weer een man meer. De midachter werd het veld uitgestuurd. Hij geeft vervolgens ook nog commentaar op de leiding. Dit is overigens wel heel goed te zien in de samenvatting. Hierna fluit de scheidsrechter nog een keer om de speler wegens gebrek aan eerbied voor de rest van de wedstrijd eruit te sturen. Dit fluitsignaal is ook goed te horen in de samenvatting.

Hierna speelt Donk dus de rest van de vierde periode continu met een man meer, omdat PSV geen wisselspelers meer had.

Duidelijk?

Anoniem zei

Arno Havenga bij GZC? Zie ik hem opeens een doelpunt maken (W5).

Freek zei

Ja Martijn, dat had je kunnen weten