17 juli 2008

Ingeschreven

Vanochtend hebben wij ons ingeschreven in de gemeente Tholen. We moesten daarvoor naar het gemeentehuis. Het was de al weer lang geleden dat ik daar was. De laatste keer was op 16 mei, toen Jelmer en Judith gingen trouwen. We werden toen met open armen ontvangen.

Dit keer mochten we gewoon een nummertje trekken bij de receptie. We kregen nummer N318. Op het grote bord stonden de laatste zes nummers die opgeroepen waren. Daar zaten ook nummers bij die begonnen met een A of een B. Maar dus ook met een N.

Je vraagt je af: waarom krijgen sommigen een andere letter? Ik denk, omdat er verschil zit tussen bepaalde diensten. Maar waarom wil je dat dan bij de receptie al weten? Wellicht om de medewerker met de juiste kennis aan de klant te koppelen. Lijkt logisch.

Dus, omdat je toch niets beters te doen hebt, let je toch maar even op wie er van de wachtenden naar welke medewerker mag. Daar kon ik nu dus maar één regel in ontdekken: Op volgorde van binnenkomst. Want de mensen die net voor ons binnenkwamen werden ook precies in die volgorde opgeroepen. En ze werden door willekeurige medewerkers geholpen, ondanks de verschillende letters op de bonnetjes van de wachtenden.

Dan blijf je toch met een paar vragen zitten:

  • Waarom moet je nu per se bij de receptie al weten wat je nodig hebt als de medewerkers toch alle diensten kunnen leveren?
  • Of was het toeval dat deze medewerkers alles konden doen?

Het inschrijven is in ieder geval gelukt. We krijgen bericht als alles ook rond is, want nu gaat de gemeente Tholen eerst netjes onze gegevens bij de gemeente Utrecht opvragen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

tja, de grote raadsels van het leven blijven vaak onbeantwoord....

Anoniem zei

Zei Mera anoniem