09 juli 2008

Nederland - Hongerije 7 - 9

De Nederlandse waterpolosters hebben de kwartfinale van het EK in Malaga niet overleefd. Hongarije was vandaag met 9-7 (1-1, 4-2, 3-2, 1-2) te sterk. Oranje ging in de tweede periode nog met 3-2 aan de leiding. In het vervolg namen de Hongaarse vrouwen het heft in handen. Via een 5-3 ruststand, liep de Oost-Europese opponent in deel drie uit naar een 8-5 voorsprong. In het laatste part zag bondscoach Robin van Galen zijn ploeg nog terugkomen tot 8-7, maar de Magyaren hadden het laatste woord. Daniëlle de Bruijn (2), Iefke van Belkum (2), Yasemin Smit, Mieke Cabout en Rianne Guichelaar maakten de Nederlandse doelpunten.

"Ik verwachtte een spannende wedstrijd en dat werd het," zei bondscoach Robin van Galen na afloop. "We verloren de wedstrijd in de tweede periode, toen we Hongarije, via drie midvoorgoals, lieten uitlopen naar 5-3. Tegen Griekenland is opnieuw alles mogelijk. Dit EK is een perfecte voorbereiding op de Olympische Spelen."

Nederland speelt donderdag tegen Griekenland om plek vijf. Hongarije stuit in de semi-finale op gastland Spanje, het enige land in de top-6 van het EK, dat zich niet wist te plaatsen voor de Olympische Spelen in Beijing.


Foto's LEN

1 opmerking:

Franz zei

Toch wel een beetje teleurstellend; de meiden en ook de coach hadden ongetwijfeld op een hogere klassering gerekend.

Btw, ik vind dat Hongarije in Midden-Europa ligt, en niet in Oost-Europa. Mohásc (Hongarije) is zelfs het middelpunt van ons werelddeel.