06 augustus 2008

Olympics: Take me out to the ballgame

Het Nederlands honkbalteam heeft de laatste jaren een abonnement op vierde plaatsen. Tijdens het WK in eigen land in 2005, vorig jaar bij WK opnieuw vierde. Vierde plaatsen tellen alleen niet.

Toch is het voor Nederland een uniek goede prestatie om tijdens het WK honkbal vierde te worden.

Tijdens de Olympics moeten de honkballers opnieuw boven zichzelf uitstijgen om de halve finales te halen en opnieuw vierde te eindigen of wellicht nog een plekje hoger te eindigen.

Tot nu toe draait Oranje niet echt soepel deze zomer, als je naar de uitslagen kijkt in ieder geval. De vijfde plek tijdens de Haarlemse Honkbalweek was niet waar het publiek op had gehoopt. En tijdens de oefenstage in Zuid Korea won Oranje pas een keer en verloor het al drie keer.

Het gaat er alleen om om ritme op te doen. De oefencampagne is toch vooral verstoppertje spelen. Manager Robert Eenhoorn weet heel goed dat hij niet alle dingen die hij wil doen tijdens de Olympics moet oefenen. Iedereen kijkt nu mee tenslotte. En dus worden tectische en technische varianten niet gespeeld. Gooien werpers niet alle worpen die ze in huis hebben en is de line up van Oranje nog niet helemaal die van tijdens de Olympics zelf.

Kan Oranje nog een keer boven zichzelf uitstijgen en zich nestelen tussen de wereldtop? Freek denkt van wel en dus....

Freek is fan van de Nederlandse honkbalploeg tijdens de Olympics

Geen opmerkingen: