24 september 2008

De Voorbeschouwing

BN / De Stem schrijft in ieder geval ook over waterpolo. En zelfs over Hieronymus.

Vanochtend bij het doorbladeren van de krant kwam ik dit bericht tegen.

Annick Havinga trekt de kar voor Hieronymus

door Jos van Hees. woensdag 24 september 2008

WATERPOLO - Als captain van het vrouwenteam van Hieronymus is de 19-jarige Annick Havinga er alles aan gelegen om in de nieuwe omgeving van de tweede klasse district goed voor de dag te komen.
Vorig seizoen boekte de Roosendaalse kampioensploeg op één nederlaag na (de allereerste wedstrijd) verder louter overwinningen.

Havinga heeft er alle vertrouwen in dat er weer een mooi seizoen zit aan te komen. "We hebben een jonge, maar ook homogene ploeg met onder meer de drie zussen Hamerlinck. Iedereen heeft alles voor elkaar over en we hebben onder leiding van coach Peter Mario Harskamp een pittige voorbereiding achter de rug."

De tweede helft van de competitie zal overigens grotendeels aan Havinga voorbij gaan. In februari vertrekt zij naar Caïro, om haar studie Arabisch weer op te pakken. "Ik ben al vier keer in Egypte geweest. De eerste keer met mijn ouders. Toen hebben we een deel van het land verkend, maar daarna was het voornamelijk zonnen, zwemmen en duiken."

De mannen van Hieronymus zijn door Anton van Oorschot (doelman, coach en trainer) ook klaargestoomd voor de eerste confrontatie, zaterdag thuis tegen Vlaardingen 3. Afgelopen week werd er nog driftig geoefend tegen SBC, met een nipte nederlaag (6-7) als resultaat.

De Roosendalers moeten het doen zonder Frans van Loenhout en Ted Rebers, die na een kwart eeuw trouwe dienst in de hoofdmacht hun caps hebben opgeborgen. Hieronymus heeft wel nieuw in de gelederen Ward van Gestel. De Belg kwam over van ZWH, de Hoogerheidese club die bij gebrek aan mankracht vrijwillig is afgedaald naar de kelder van het waterpolo, de vierde klasse van het district.

In de tweede klasse van het district spelen het standaardteam van DIO en het gepromoveerde tweede team, met daarbij de pikante kanttekening van captain Theo van Genk dat zijn team al blij is met klassebehoud, terwijl hij het tweede team een toonaangevende rol toedicht.

De Etten-Leurse formaties komen in ieder geval De Krabben tegen, dat zowaar weer de luxe van twee mannenteams kent. Voor de routiniers Erik Nuijten en Ron de Groot een welkome aangelegenheid, om in dat tweede team van de Bergse vereniging een toontje lager te gaan zingen.

Klassenindeling.

Mannen. Bond Vierde klasse. Hieronymus, Vlaardingen 3, Rotterdam 2, SVH, Warande 2, Katwijk 2, Donk 4, De Zeehond, Dordrecht, Delft en BZPC 3.

District Tweede klasse: De Krabben, DIO 1 en 2, De Vennen 2, Warande 3, Lutra Aquamigos, TRBres, Njord 3.

Vrouwen Tweede klasse. Hieronymus, SBC, Warres3, Arethusa2, Hellas/Glana, RZ, DZT2, Aquamigos , Horst en Nayade Classic.


Annick Havenga.... familie van die bekende Havenga? Vanavond even vragen tijdens de training.

Geen opmerkingen: