19 september 2008

Hit (by pitch): Neptunus - Amsterdam: 11 - 1 (7 inn)

Na 7 innings was de slachtpartij voorbij. 11 runs scoorde Neptunus uit slechts 8 hits. De eerste hit van Neptunus was pas in de 5de inning, maar toen stond Neptunus al wel een paar innings met 2 - 1 voor.

Dat kwam, omdat zowel Jos de Jong (Amsterdam) als Leon Boyd (Neptunus) moeite hadden met de controle. Jos de Jong begon in de 2de helft van de eerste inning. Twee keer vier wijd en twee keer hit by pitch zorgde voor het eerste punt voor Neptunus. Een opofferingsslag bracht het tweede punt binnen. De inning daarna overkwam Boyd hetzelfde: ook twee keer hit by pitch. Amsterdam kwam terug tot 2 - 1. In de derde inning gooide Boyd nog een keer hit by pitch, maar verder dan het tweede honk kwam Amsterdam niet meer.

In de vijfde inning had Leon Boyd het nog even lastig. Eric de Bruin kwam nog even polshoogte nemen op de heuvel en Boyd gooide de inning professioneel uit. In de gelijkmakende slagbeurt kwam Neptunus op stoom en liepen de punten binnen. De lange rust kon Leon kennelijk goed gebruiken, want hij keerde stark terug voor nog twee innings.

De aanval van Neptunus sprokkelde nog puntjes bij elkaar en was de wedstrijd na 7 innings al klaar omdat het verschil al 10 punten was.

Een leuke pot om te zien, zeker tot en met de vijfde inning. En eindelijk Sharnol Adriana aan het werk gezien. Wat een mooie honkballer: kijkt goed naar de ballen, laat veel slechte ballen lopen, en kan slaan!

Geen opmerkingen: