09 november 2008

Weekendje weg

Dit weekendje stond al lang gepland. Samen met Vibeke en zonder de kids rustig een weekend genieten.

Zaterdag hebben we Inge en Ylse bij oma Olga en opa Joost gebracht. Natuurlijk hadden Vibeke en ik meer moeite met dag zeggen dan de meiden. Rond 12 uur waren we in Oisterwijk bij Landgoed De Rosep. Al jarenlang staat dit mooie hotel op mijn lijstje met lievelingshotels om te slapen en te eten.

Voordat we 's middags lekker wilden gaan wandelen, moest er eerst nog wel even wat gegeten worden. Heerlijk in de zon in de serre smaakt een wrap met zalm en garnalen wel erg lekker.

Daarna reden we naar de Loonse en Drunense duinen. Je kan daar natuurlijk erg mooi wandelen, maar wij wilden er graag nog wat extra's aan vast knopen. Dus werd het Struinen door de duinen. Een mooie cache die zich pas na heel goed zoeken liet vinden. Het verschil tussen de dichte bossen en de open vlaktes met zand is groot en dat maakt dit gebied erg mooi.

Het werd al weer donker toen we terug waren in Oisterwijk. Na een uurtje lezen in de kamer gingen we lekker eten. Aan de bar konden we ons 5 gangen menu alvast bekijken. Dat zag er goed uit. Een mooie spaanse rode wijn smaakt daar prima bij. Zalm, kwartel, hert en een heerlijk toetje verder gingen we voldaan weer terug naar de bar. Het is altijd weer fijn om te merken dat mensen je waarderen als gast en dat merk je zeker tijdens een paar praatjes met oude bekenden onder het personeel.

Zondagochtend hebben we uitgebreid ontbijt. Het was al weer droog buiten en dus trokken we er weer op uit. Na een simpele cache gelogd te hebben, wilden we ook nog lekker lopen rond de vennen van Oisterwijk. We vonden een paar mooie wandelingen bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Vibeke en ik hadden al eerder besproken om lid te worden en dat hebben we nu dan ook maar gedaan.

Tussen de twee wandelingen in hebben we midden in het bos ook nog heerlijk buiten gegeten. 9 november en buiten was het heerlijk! Na de tweede wandeling was het weer tijd om de meiden op te gaan halen bij opa en oma.

Een heerlijk weekend.

Geen opmerkingen: