24 oktober 2005

En het weekend dan?

Dat weekend werd in een regio van slechts 10 km doorgebracht door FritZ. Saai?? Nee hoor. Ook al was de trip van zaterdagochtend naar City Plaza in Nieuwegein het verste station van dit weekend, saai was het zeker niet.

Zaterdagavond speelde ik mee in twee wedstrijden van de Watervlo. Eerst met heren 2 meegespeeld. Dat was niet echt een succes, want ik ben in jaren niet zo ingemaakt. 0 - 13. Daarna speelde ik zonder echt droog te worden nog mee met mijn eigen team. Ondanks dat we met 12 man waren, speelde er een hoop mensen voor eigen glorie en dat werkt niet in een teamsport. 5 - 8. Na nog een kort bezoek aan de kantine, waar het verdriet met een paar Gulpeners werd weggedronken, toch met een tevreden gevoel naar huis teruggekeerd.

Zondag heb ik dan toch lekker naar het skien gekeken. Zowel de eerste als de tweede run op de gletsjer in Solden waren weer ouderwets leuk. Skiwedstrijden kijken geeft mij in ieder geval al weer zicht op de wintersportvakantie in Going. M & M hebben inmiddels ook geboekt en dus maken we ons op voor de Kapellenwegtour 2006; om alvast maar een voorzet te doen voor een geschikt thema voor februari. Hardop denkend vraag ik me wel af of er nu nog versterking komt vanuit de hoek van 'De Lange'??? Goed terug naar het skien. Bode Miller was weer eens ouderwets risicovol onderweg in de eerste run en dat leverde hem dit keer geen valpartij op maar een voorsprong van 0.40 op Benni Raich en 0.72 op Hermann Maier. Dat leek dus een gelopen koers voor de Amerikaan. Zeker toen Raich er niet in slaagde om de tijd van Maier uit de tweede run te verbeteren, had Miller een uitstekende uitgangspositie om de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen met glans te winnen. Zijn voorsprong vergrootte Bode Miller tot 0.95 sec op Maier bij de tussentijd. Gelopen koers? Nee! Maier won met zeven honderste van een seconde. En dat betekende dat Miller voor het eerst in lange tijd weer eens echt skiend werd verslagen en dat hij met zijn kamikaze techniek nu ook niet meer kan winnen als hij gewoon blijft staan. Wellicht dat Hermann Maier daarom ook zo blij was.

Bode Miller of the U.S. speeds down during the first run of the season opening Alpine Ski World Cup giant slalom race in the Tyrolean ski resort of Soelden, Austria October 23, 2005.REUTERS/Dominic Ebenbichler

Austria's Herrmann Maier speeds down during the first run of the season opening Alpine Ski World Cup giant slalom race in the Tyrolean ski resort of Soelden, Austria October 23, 2005. REUTERS/Dominic Ebenbichler

Austria's Benjamin Raich speeds down during the first run of the season opening Alpine Ski World Cup giant slalom race in the Tyrolean ski resort of Soelden, Austria October 23, 2005. REUTERS/Leonhard Foeger

Na de spectaculaire zege van Hermann Maier zijn we lekker een luchtje gaan scheppen. Het was eindelijk een beetje droog.

Daarna was ik net twee minuten te laat voor de uitgestelde start van de laatste DTM race van het jaar op de Hockenheimring. Ekstrom moest winnen om nog kansen te maken op de titel en dat leidde tot rare capriolen in het Audi team. Tijdens de korte regenbui werd de auto van Ekstrom snel in regentrim gezet, maar aangezien de baan na een aantal ronden al weer opdroogde werd dat voordeel snel een nadeel en moest Ekstrom zijn best doen om niet ingehaald te worden ipv zelf iemand in te halen. Dus bedacht Audi nog een truc: twee pitsstops in 1 ronde. Gewoon bandenwisselen, 1 meter rijden en dan weer banden wisselen. Sneller werd de Audi er niet van, maar het mocht wel volgens de regelementen.

Gary Paffet werd dus kampioen en Bernd Schneider won de laatste race.

Het laatste stukje tv was de samenvatting van de eerste wedstrijd van de World Series. Roger Clemens had het niet, was niet fit en ook nog geblesseerd aan zijn hamstring. De Sox hadden dat goed door en sloopte de Rocket in twee innings. De bullpenn van de Sox hielden vervolgens een mooie save van de wedstrijd met 1B en 3B bezet, 0 man uit in de 8ste inning. De slagploeg van de Astros werden zeer mooi aan de kant gezet. Dat was tophonkbal, ondanks dat daarmee de eerste wedstrijd verloren ging voor de Astros.

Afgelopen nacht verloren de Astros ook de tweede wedstrijd met 7 - 6 door een HR in de laatste inning van de White Sox. Nu wordt het dus moeilijk, heel moeilijk voor de Astros.

Chicago White Sox slugger Paul Konerko (14) hits a seventh inning grand slam as Houston Astros catcher Brad Ausmus, center, and home plate umpire Jeff Nelson look on during Game 2 of the World Series Sunday, Oct. 23, 2005, in Chicago.

Houston Astros' pitcher Andy Pettitte winds up in a light rain to deliver a pitch against the Chicago White Sox in the fifth inning of Game 2 of the World Series in Chicago, Sunday, Oct. 23, 2005.

Houston Astros' Chris Burke, left, touches the plate to score ahead of the tag from Chicago White Sox catcher A.J. Pierzynski as home plate umpire Jeff Nelson looks on during the ninth inning in Game 2 of the World Series in Chicago, Sunday, Oct. 23, 2005. The Astros' Jeff Bagwell and Burke scored on a single by Jose Vizcaino.


De rest van de middag heb ik nog heerlijk gespeeld met mijn dochterje. Gezellig.

Vandaag mocht ik weer eens voor mijn werk naar Duitsland. Het was geen pretje om 250 km heen en terug door de regen te rijden, maar gelukkig reed ik dit keer eens niet.

Na een rondje surfen op het net, blijkt dat het Haarlems Dagblad meldt dat Dirk naar Kinheim vertrekt en dus zijn de vraagtekens uit het lijstje met vertrekkende spelers nu wel duidelijk. Belangrijke vraag voor Teigertjuh: wat laat het hart sneller kloppen? Dirk of Neptunus. Het antwoord van Flitspaal en Boom Boom weet ik wel, maar gaat Teigertjuh volgend jaar niet gewoon voor de seizoenskaart bij Kinheim. Hij is tenslotte fan van Dirk.

Dirk sla die bal eruit, maar dan verder!!!!


zal altijd een legendarische jel blijven in het familiestadion en in het geheugen van FritZ!

update

Teigertjuh is vrij duidelijk in zijn keuze:

Nee hoor paps, we blijven toch gewoon naar Neptunus gaan, dan gaan we wel eens kijken bij Kinheim ofzo.....

4 opmerkingen:

Anoniem zei

'Der Chef' weet te melden dat er vanuit 'De Lange' geen aanvullende versterkingen komen. Binnenkort dan maar eens kijken hoe makkelijk het is om lengte, danwel lengte en gewicht in 't autootje van M&M te krijgen. Bij fysieke (of geestelijke) problemen is een alternatief nog om 'Mutti 2' van auto te verplaatsen!

NB. Die laatste krijgt nog een trui, want gedoopt is ze al. Denk even mee over de bijnaam.

Freek zei

De trui lijkt me logisch voor Mutti 2. De bijnaam wordt er eentje voor de hersengymnastiek, net als de juiste lengte, gewicht en psychische belasting van alle auto's.

De raderen draaien.....

Anoniem zei

Wordt het dus toch G & G voor F & F in 2006 ??

Waar vindt ik de uitslagen van de watervlo ?

Mark zei

Dat wordt een regelrechte sweep waarschijnlijk voor de White Sox.