27 december 2007

Stuurgroep

Afgelopen maandagochtend hadden we sinds lange tijd weer eens projectteam overleg.

Heel lang ging het heel erg voorspoedig met de groei van onze nieuwe baby in de buik van Vibeke en was er eigenlijk geen projectteam overleg nodig. Ongeveer 8 weken geleden was er echter een kleine kink de de kabel gekomen. De foetus was nl in stuit gaan liggen. Op zich niet erg, maar hij/zij bleef maar zo liggen. Langzaam maar zeker werd de tolerantie in het project overschreden en moest het projectteam in overleg.

Natuurlijk hadden Vibeke en ik al naar de mogelijkheden gekeken om ondanks de stuitligging straks toch tot een succesvolle geboorte en dus tot een succesvol projecteinde te komen. Samen met onze externe adviseur, de verloskundige, werd dit dus maandagochtend besproken. Draaien, stuitbevalling of keizersnee. Dat zijn de drie alternatieven die er zijn.

We vonden het echter wel verstandig om de mogelijkheden met de stuurgroep te bespreken en dus zaten we iets later op maandagochtend bij de gynaecologe. Ze keek samen met ons nog eens goed naar de ontstane situatie. De echo leverde nuttige extra informatie op. Baby lag in volkomen stuit, placenta ligt boven, baby is niet te groot en niet te klein.

Unaniem besloot de stuurgroep eerst tot een kleine extra maatregel: bijsturen oftewel poging tot draaien. Als dit niet lukt kan altijd nog besloten worden tot verdere maatregelen.

Geen opmerkingen: