12 februari 2009

Acties van Kramer

In december schreef ik over de waterpolo bekenfinale tussen GZC Donk en PSV.

Tjerk Kramer werd teruggefloten in de laatste minuut van de finale vanwege een aanvallende fout. Vervolgens vertoonde hij en Cánovas onsportief gedrag.

De wedstrijd eindigde in een anticlimax voor de Eindhovenaren. De reacties op de verloren bekerfinale waren niet mis. Blote billen en agressief gedrag tegen de scheidsrechter, stoelen en andere zaken werden in het water gegooid.

De schorsingen van de KNZB die kwamen er ook. Alfons Cánovas en Tjerk Kramer kregen ieder drie wedstrijden schorsing.

Dat Kramer daarvoor door de bond geschorst wordt, vind ik meer dan logisch. Kramer echter niet: hij stopt nu met spelen voor Oranje, omdat hij zich door de Bond zwaar benadeeld voelt.

In het artikel staat ook te lezen dat de scheidsrechters zelf geen rapport hebben opgemaakt van de incidenten in en na de bekerfinale. Dat verbaasd me zeer. Echter de KNZB heeft er verstandig aan gedaan om zelf rapport op te maken om dit soort onsportief gedrag van spelers die al sinds hun 15de in de hoofdklasse spelen en die dus een voorbeeldfunctie hebben voor alle jonge spelers - zeker in een wedstrijd die ook op tv wordt uitgezonden.

Ik hoop dat Tjerk die voorbeeldfunctie wel weer op zich neemt als hij de jeugdige spelers van Waterpolo Opleidingscentrum Zuid- Nederland weer begeleidt.

Geen opmerkingen: