25 februari 2009

Sneeuw, sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Op een gegeven moment dan wordt het normaal. Dan gaat het gewoon vanzelf. Eerst sneeuwschuiven op de parkeerplaats, dan de sneeuw van de auto afhalen en tenslotte pas wegrijden.

Maar normaal was het zeker niet de afgelopen elf dagen op wintersport in Going.

Er is nog nooit zo veel sneeuw gevallen in een vakantie als ik er al was. Vrijdag 13 februari kwamen we aan met sneeuw. Dinsdag 24 februari reden we weg met sneeuw. Tussendoor is het maar twee dagen echt zonnig geweest zonder sneeuw. De andere negen dagen sneeuwde het. Soms zacht soms harder en soms 'intensiv'.

Natuurlijk heb ik liever mooi weer met een zonnetje. Dat is toch een stuk prettiger om te skiën. Maar dit was ook erg mooi om te doen. Iedere dag tiefschnee skiën op de piste!

Inge heeft voor het eerst op ski's gestaan. Net zoals iedereen in Going heeft ze het skiën de afgelopen vakantie geleerd bij Bertha. Nee, Bertha is geen koe, maar wel een hele lieve ski-lerares die de jongste beginners in Going al jaren les geeft.

Inge naar de skiles brengen en samen met Inge de eerste keer met de babylift, dat waren toch wel de mooiste twee dingen van de vakantie.

Verder was het ook erg fijn om een keer samen met Fred, Roswitha en Manfred thuis in de keuken boven te mogen eten. Manfred is meestal niet zo heel spraakzaam, maar nu kwam hij echt los. Vooral met zijn verhaal over de muizen in de keuken van het 5 sterren hotel Stanglwirt boeide mij erg.

Met zo veel sneeuw was ook de rodelbahn in Going natuurlijk open en erg mooi om te doen. In de herfst had ik met Inge al op de zomer rodelbahn in Willingen gesleed, maar dit was natuurlijk nog veel mooier.

Vibeke en Ylse hebben ondanks de vele sneeuw nog erg goed kunnen wandelen. Ylse vond het erg mooi in de wagen. De sneeuwbanden die we van Mera mochten lenen kwamen dus erg goed uit. Net als de winterbanden onder de Avensis. Die hebben zich dubbel en dwars terugverdiend.

Vanaf vrijdag waren ook Der Chef, Louise, Emma, Daan, De Lange, Oetzi en Diana er en werd het feest alleen nog maar groter.

Op zaterdag gelijk maar een rondje naar Westendorf geskied. Met de nieuwe Skiweltbahn kan dit nu echt zonder bus! Natuurlijk hebben we ook nog 's avonds gerodeld en bij Treichlhof lekker gegeten.

En tenslotte mocht ook het Tiefschneetauchen dit jaar niet ontbreken. Oftewel van een grote heuvel de sneeuw induiken. Met zo veel sneeuw kon dat ook erg makkelijk.

1 opmerking:

Mera zei

Klinkt goed allemaal! Waar blijven de foto's????