11 oktober 2005

Bijbel

Neptunus pakte in de afgelopen jaren zeven titels in de hoofdklasse op rij. En met de recente transferperikelen moest ik gelijk denken aan Genesis 41, de droom van de farao.

Jozef zei tegen de farao: ‘U hebt tweemaal hetzelfde gedroomd, farao, en God heeft u bekendgemaakt wat hij gaat doen. Die zeven mooie koeien zijn zeven jaren, en die zeven mooie korenaren zijn ook zeven jaren: het is een en dezelfde droom. De zeven magere, lelijke koeien die daarna te voorschijn kwamen, staan ook voor zeven jaren, net zoals de zeven lege jaren die door de wind verschroeid waren: er zullen zeven jaren van hongersnood komen. Het is, farao, zoals ik u daarnet zei: God heeft u laten zien wat hij gaat doen. Er komen zeven jaren waarin er in heel Egypte grote overvloed zal zijn. Daarna volgen zeven jaren van hongersnood. Dan zal niemand zich nog iets herinneren van de overvloed die er in Egypte was. De hongersnood zal het land te gronde richten en zo erg zijn dat er van de eerdere overvloed niets meer te bespeuren valt. Dat u deze droom tweemaal hebt gekregen, betekent dat Gods besluit vaststaat en dat hij het binnenkort gaat uitvoeren.


Het lijkt er dus op dat er zeven jaren van rampspoed gaan aanbreken aan de Abraham van Stolkweg. Het vertrek van Rob Cordemans, Maikel Benner, Robin van Doornspeek, Harvey Monte en Percey Isenia is inmiddels namelijk al zeker.

Maar, wie verder leest, weet wel beter.

U zou er daarom goed aan doen, farao, een verstandig en wijs man te zoeken en het bestuur over Egypte aan hem toe te vertrouwen. Ook zou u krachtige maatregelen moeten nemen. Ik raad u aan in het hele land opzichters aan te stellen en tijdens de zeven jaren van overvloed een vijfde te vorderen van wat het land opbrengt. Al het voedsel dat Egypte voortbrengt in de goede jaren die straks aanbreken, moet worden verzameld. U moet erop toezien dat er in de steden graan wordt opgeslagen, en dat graan moet zuinig worden bewaard. Uit die voedselvoorraad kan het land dan putten in de zeven jaren van hongersnood die het te wachten staan. Zo hoeft Egypte niet van honger om te komen.


Het bestuur van Neptunus is de afgelopen jaren al verstandig en wijs geweest. Bovendien worden krachtige maatregelen niet geschuwd. Komend jaar keren Jeffey Arends en Benjamin Dille terug vanuit Sparta Feyenoord en Johnny Balentina van Kinheim. Ook Gregory Gustina speelt komend jaar voor Neptunus.

Iets heel anders viel ook op, of beter gezegd viel om. Hermann Maier viel tijdens een training in Nieuw Zeeland. Het was een zware val die gelukkig met lichte verwondingen afliep.


Ander verrassend ski nieuws kwam er uit Duitsland. Max Rauffer gaf aan te stoppen met wedstrijdskien. En daarmee werd in deze zomer het duitse afdalingsteam verkleind van twee naar nul man. Gelukkig is Maria Riesch weer begonnen met de training en mogen de Duitsers dus nog hopen op een skimedaille op de Olympics in Turijn.

Verder dacht ik even dat Fred het op zijn heupen had gekregen, maar gelukkig is het niet de Freiwillige Feueerwehr uit Going die voor een Erotikkalender uit de kleren gaat, maar de beroepscollega's uit Innsbruck.

Zo langzamerhand begint KXRadio dan toch wel het grootste radiostation van Nederland te worden. Met de DJ's die KX aan zich weet te binden kan je makkelijk een etherfrequentie als de 100.7 FM succesvol maken. Ook Gerard Ekdom mag nu van 3FM een programma maken op KX. Als ik zo naar de namen kijk (Rob Stenders, Gerard Ekdom, Henk Westbroek, Maurice Verschuuren, Len Doens, Roosmarijn Reijmer, Marcel Bouman, Margje Teeuwen, Arjan van Elk, Ties Roodhardt, Jannes Drop, Barbara en Kees-Jan Schoots) dan zou je zo een volwaardige weekprogrammering zonder nonstop uren kunnen maken.

Andere DJs nemen het op voor de underdog. Patrick Kicken schijnt een actie voor Mark van Bommel begonnen te zijn, maar alleen journalisten en Patrick Kicken missen Mark van Bommel volgens mij. De rest van Nederland, behalve een kleine harde kern in Eindhoven, is volgens mij blij dat hij naar Barca is vertrokken.

Vanavond ben ik ook echt begonnen met studeren voor mijn examen aanstaande maandag. Gelukkig staat er al een mooie lijst in het cursusmateriaal, dus hoef ik niet alles meer samen te vatten. Ik heb er een goed gevoel over. Ook leuk is het dat ik op 21 oktober twee oefenwedstrijden mag fluiten van dames 1 en heren 1 van de Watervlo, samen met Frans, die de scheidsrechtercursus geeft. Daar heb ik nu al zin in.

3 opmerkingen:

Mark zei

Hey, verstandige woorden, je bent Sonja, Marisa nog vergeten bij KX, en ook Giel Beelen. Kortom het stikt van de top dj's op KX radio.

Flitspaal zei

Neptunus zal ook volgend rulen in Nederland en Europa...

Weet je zeker dat het niet gewoon ski-foto's zijn van Flitspaal die zijn dagelijkse afdaling maakt !!
Of zijn er nog andere manieren om een berg af te komen ?

flitspaal zei

Euh....je log deed me even denken aan de Da Vinci Code.

Bestaat ook uit intridges.....