21 juli 2008

De keuken anekdote

Maandag 26 mei startte de montage van onze keuken in Oud Vossemeer. Afgelopen zaterdag, 19 juli, was het dan eindelijk zo ver. De hele keuken was af.

De keukenleverancier had drie dagen door 1 monteur uitgetrokken om bij ons de keuken te monteren. Maar Arie - zo heette onze monteur - was na anderhalve dag al klaar. Niet dat de keuken na anderhalve dag al af was.... Nee dat zeker niet.

De gebreken na anderhalve dag monteren waren:

  • de verkeerde spoelbak bleek te zijn geleverd en dus
  • een verkeerd gat in ons granieten aanrechtblad
  • en geen werkende vaatwasmachine, omdat er dus ook geen afvoer was.
  • de veegplinten onder de keukenkasten waren niet geleverd
  • de granieten plinten boven het aanrechtblad ontbraken
  • twee andere delen van het aanrechtblad waren beschadigd.

De spoelbak werd een verhaal apart. De nieuwe spoelbak moest 54 cm breed zijn. Dus heeft de leverancier van de aanrechtbladen netjes 54 cm uitgezaagd. Dat bleek precies 1 cm te veel, want de nieuwe maat van deze bakken is slechts 53 cm.

Bovendien vond de leverancier van de aanrechtbladen het niet nodig om ze weer op de kastjes te leggen. Dat was een zaak van de monteur van de keuken, Arie dus. Maar het blad was onbeschadigd in Oud Vossemeer en de plinten boven de delen van het blad die er wel waren, zaten erop.

Nou moest Arie toch nog langskomen om de plinten onder de kastjes te monteren en om een tijdelijke spoelbak te plaatsen. De op maat te maken bak van 54 cm breed was nou eenmaal niet zo snel klaar. Arie had 720 cm plint bij zich en dat was 20 cm te weinig. Duur rekenfoutje van de verkoper, want natuurlijk mocht Arie hier nog een keer voor terugkomen.

Vorige week kwam er opeens vaart in de zaak, leek het. De spoelbak was binnengekomen bij de leverancier van de aanrechtbladen en ze wilden hem graag komen brengen. Dus waren ze afgelopen donderdagochtend weer aanwezig. Nadat ze Vibeke wijs hadden gemaakt dat de spoelbak en de vaatwasser weer waren aangesloten, zijn ze snel weer vertrokken.

Het bleek echter dat de spoelbak niet was aangesloten. Dus toen zaten we eigenlijk weer zonder spoelbak. Dat pikten we niet. En dus kon Arie, eerder dan verwacht, afgelopen zaterdag opnieuw naar Oud Vossemeer rijden. Hij heeft toen de spoelbak aangesloten en de plinten onder de kasten afgemaakt.

Eindelijk.

Maar... het resultaat mag er zijn. We hebben wel de keuken die we graag willen.

Geen opmerkingen: