13 september 2005

Advocaat

Dick Advocaat. Heel Nederland viel over hem heen tijdens het afgelopen EK Voetbal in Portugal. Natuurlijk maakte Dick daar niet de beste beslissingen. Echter, of Dick nou linksaf of rechtsaf ging. De pers had Dick te pakken, omdat Dick niet alitijd op de manier reageerde op de pers die de pers graag zag. En hij moest en zou geslachtofferd worden.

Nou dat is wel gelukt.

Echter, Dick is terug po het hoogste niveau. Hij gaat Zuid Korea coachen tijdens het WK in Duitsland volgend jaar. En in tegenstelling tot Oranje is Zuid Korea al wel geplaatst.

Het nieuws over de terugkeer van Advocaat leidt tot een aantal grappig bedoelde reacties van sommige loggers zoals Mark en Joost.

Kennelijk geven zij Dick niet eens de kans om dingen goed of fout te doen, maar beginnen de sarcastische grappen nu al weer.

Gelukkig zijn er ook loggers die Dick wel alle succes toewensen.

1 opmerking:

Mark zei

Met jou kan je tenminste een discussie aangaan, dat kan je helaas niet van alle loggers zeggen.
Niet alleen de pers viel over Advocaat heen, maar ook het volk.En natuurlijk, hij kwalificeerde Dick zich wel voor een eindronde, in tegenstelling tot van Gaal die wel alle prijzen, nationaal en internationaal die er in het clubvoetbal te winnen zijn heeft gewonnen, maar Advocaat heeft nog nooit 1internationale prijs gewonnen. En natuurlijk hij is erbij op het WK, maar Bonfrere kwalificeerde zich daarvoor en niet Advocaat, terwijl het voor Oranje slechts een kwestie van 1 punt halen tegen Tsjechië is om kwalificatie zeker te stellen.

Uiteraard is het alleen maar grappig bedoeld, niet meer en niet minder. En ik geef Dick (& Pim) ook de kans en wens hem net als voetbalkenner Coen ook veel succes. Een poule met Nederland, Zuid Korea en Australië zou heel mooi zijn.

Maar even over Dick Advocaat ik heb even zijn palmares voor je bekeken.

1981-1984 DSVP (+)
weten we weinig van, krijgt hij een positieve beoordeling omdat hij Rinus Michels daar opviel als trainer
1984-1987Assistent bondscoach (+) Michels en Beenhakker zijn positief.
1987-1989Haarlem (+) hij is met Haarlem middenmotor in de eredivisie, zijn opvolger degradeerd met Haarlem naar 1e divisie
1989-1991SVV (+) Advocaat promoveert met SVV naar eredivisie
1991-1992SVV/Dordrecht’90 (-) Advocaat stapt al in de voorbereiding op, het rommelt vanwege de fusie, niet zijn schuld, maar had er meer uit kunnen halen. Han Berger kwam er verder mee dan Advocaat.
1992 Assistent bondscoach (+) kwalifcatie voor EK
1992-1994 Bondscoach KNVB (+/-)7e op het WK, had meer in gezeten
1994/1998PSV (-) 1x landskampioen, 1x bekerwinnaar laag gemiddelde in 4 jaar PSV, internationaal geen enkele aansprekende prestatie
1998-2002Rangers (+/-) 2x landskampioen, 2x SFA Cup, 1x League Cup met het budget van Rangers ten opzichte van Celtic had Advocaat ieder jaar kampioen moeten worden. Internationaal geen prijs gewonnen.
2002-2004Bondscoach KNVB (-) Kwalificeert zich, waar voorganger van Gaal faalde, maar EK draait uit op hopeloze (mede door Advocaat zelf) deceptie
2004-2005Borussia Mönchengladbach (-) BMG wordt uiteindelijk 15e , bij vertrek Advocaat stond BMG onder de streep.
2005Verenigde Arabische Emiraten (-) weet zich niet te plaatsen voor WK
2005-2006Zuid Korea Onder voorganger Bonfrere gekwalificeerd voor WK.
Trek zelf je conclusies.