27 september 2005

Holland Series

Na het succes van de World Cup Baseball zijn we weer terug bij het oude spelletje tussen Neptunus en HCAW.

Ondanks alles stonden beide ploegen afgelopen weekend weer samen in de Holland Series. Beide ploegen wonnen op vreemd terrein, oftewel Neptunus in Bussum en HCAW in Rotterdam.

FritZ is er dit jaar niet bij, want na de World Cup Baseball zijn er ook nog andere leuke dingen, zoals een dagje naar vrienden in Friesland en een weekendje weg met de "ex scouting en nu uitgegroeid tot een skien, formule 1 etcetera" vriendengroep komend weekend.

HCAW en Neptunus gaan ondertussen gewoon door met elkaar bestrijden. Zowel in het veld als daarbuiten.

Ralph Milliard is betrapt op doping. Zowel de A als B staal wijzen dat uit. Hij is echter nog niet verhoord en dus is de vraag of hij mee mocht spelen. De opstellingen mogen duidelijk zijn, net als het feit dat Neptunus twee maal onder protest speelde.

Natuurlijk werd er ook gewoon gehonkbald. De kranten deden vooral het verhaal rond Milliard, maar ik vond toch de zet van Bill Froberg, de coach van HCAW goed, die zaterdagmiddag Cliff Foster liet starten. Neptunus krijgt al het hele seizoen geen vat op deze pitcher en ook zaterdag niet. Foster is normaal closer, maar in play off baseball zijn de wetten anders. Dan telt iedere bal. En dus mocht Foster Neptunus in bedwang houden. En niet 1 va nde normale starters van HCAW, die nog wel eens snel moeten worden gewisseld. Neptunus zette daar Cordemans tegenover. Dat is logisch, want Cordemans is gewoon 1 van de 2 toppitchers van Neptunus. Rob moest 1 run toestaan. Zaterdag was dat er 1 te veel.

Zondag heerste Diegomar Markwell net als tijdens de World Cup. Markwell is een ground ball pitcher. Veel slagmensen kunnen alleen simpele rollertjes slaan tegen Diegomar. En met een goed binnenveld, zoals dat van Neptunus worden de nullen makkelijk gemaakt. HCAW maakte geen enkel punt en Neptunus raakt de andere werpers van HCAW wel makkelijk: 7 punten.

Donderdag is wedstrijd drie in Rotterdam. FritZ is er weer niet bij, want hij gaat (eindelijk) gewoon trainen voor waterpolo.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Die wedstrijd van as zondag gaat echt niet door...
Flitspaal heeft hetzelfde (eet, zuip en gaming) scenario geregeld als afgelopen zaterdag voor vanavond en vrijdagavond.

Geen zee is Flitspaal te hoog om te winnen ! hahahaha

Anoniem zei

Canne mis u !!