15 juni 2006

Neptunus uitgeschakeld

In de Nederlandse competitie kan Neptunus nog mee met de top, maar in Europa komt Neptunus dit jaar tekort. Het scheelde niet veel, dat wel. Dinsdag werd er met 3 - 2 verloren in de 10de inning van Bologna. Diegomar gooide 136 ballen, maar was toen echt op. Martijn Nijhoff kon de Italianen niet houden en stond het beslissende derde punt toe.

Gisterenavond kwam Neptunus al snel in de problemen. Kevin Heijstek werd al snel geraakt en Neptunus stond al na 2 innings met 5 - 0 achter. De ploeg toonde wel veerkracht, want het werd nog 6 - 6. Maar uiteindelijk was ook San Marino te sterk. Het werd 8 - 6.

Natuurlijk trof Neptunus het dit jaar niet met de loting, maar de ploeg was vorige jaren ook in staat om van Italiaanse ploegen te winnen. De diepte in de pitchersstaf is op dit moment echter ontoerijkend. Zo is het en niet anders: Het vertrek van Rob Cordemans en Robin van Doornspeek en de blessure van Ferenc Jongejan zorgt voor een te grote aderlating in de Rotterdamse bull pen.

Het is te hopen dat Neptunus het hoofd koel houdt en in de ronde om plaats 5 tm 8 de wedstrijden wel wint, zodat er volgend jaar met een meer ervaren pitchersstaf, wel weer mee kan worden gedaan om de prijzen.

Geen opmerkingen: