10 juli 2006

De trouwerij

Het was een leuk weekend, want afgelopen vrijdag trouwde de beste vriendin van Vibeke. Wij waren uitgenodigd om deze mooie dag samen met Jeannette en Martin mee te maken. Vibeke had zelfs de eer om de trouwakte als getuige van Jeannette te mogen ondertekenen.

Vrijdagochtend reden wij dus met een volle auto richting oma en opa. Alle spulletjes voor Inge hebben we daar afgeleverd. En dus reden we daarna met een bijna lege kofferbak verder naar Bolsward.

Bolsward is een stad werd mij fijntjes verteld door vrienden van de bruidegom: Bolsward heeft al eeuwen stadsrechten. FritZ vraagt zich af waarom Bolsward dan niet meer met die stadsrechten heeft gedaan? Buiten het feit dat Bolsward een van elf Friese elfsteden is, heeft Bolsward geen stadse trekjes. Het blijft verder gewoon een dorp met maar 10.000 inwoners.

Bolsward is wel leuk. Het heeft een mooi centrum met een nog mooier stadhuis. Een goede locatie om twee mensen te trouwen. Na een kopje koffie en een broodje bij de bruid en de bruiegom thuis, vertrokken we richting de raadszaal. De ambtenaar van de gemeente gaf een goede inleiding over het stadhuis, maar kwam gelukkig snel ter zake. Martin en Jeannette werden uitgebreid besproken. De beeldspraak met de computer was treffend. Je trouwt tenslotte niet iedere dag twee mensen die elkaar via een datingsite hebben leren kennen.

Twee keer overtuigend "JA" bezegelde het formele gedeelte van deze dag. Iedereen die de trouwakte moest tekenen deed dat daarna ook.

Felicitaties kreeg het bruidspaar geboeg op de drukbezochte receptie. Twee ervaren kelners redde het samen om ruim 150 mannen en vrouwen van koffie, thee, gebak, bier en fris te voorzien. Er was ook nog ruimte voor muzikale omlijsting. FritZ probeerde her en der wat meer te weten te komen van de gasten en probeerde ook nog zijn vergeten kennis van de Quick Step weer op te pakken. Jeannette had eindelijk even tijd om bij te praten met Vibeke.

De receptie liep lekker lang door en aan het begin van de avond was het tijd om met de daggasten nog lekker te eten. Het was een gezellige avond, ondanks dat hier maar liefst drie obers de 30 man aan tafel maar met moeite kon voorzien van eten en drinken.

FritZ heeft een mooie dag gehad. Na een nachtje slapen in een te warme hotelkamer in Bolsward reden we weer naar huis om Inge op te halen bij opa en oma.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wie is de "Lady in yellow" op de 3e foto???

Freek zei

Een anonieme vraag: vraag aan de vragensteller: wie bent u en waarom wilt u dit weten?

Anoniem zei

He ho, goeie blog!! Feestelijke foto's ook. Ik stuur het even rond. Overigens leuk weetje voor je: ik heb mijn allereerste cache gelokaliseerd, en ga er vanavond op af! Groet, Pjotr