14 juli 2006

Futures Game

Aan het begin van deze week, net voor de echte All Star game, werd er in Pittsburgh ook gehonkbald door de beloften uit de Minor Leagues. Het was USA tegen de rest van de wereld. Dit keer kon Team USA wel winnen van de rest van de wereld : 8 - 5.

Bij de rest van de wereld hoort ook Nederland en dus ook Curacao. Dat er op ons kleine eilandje talenten rondlopen mag bekend zijn. MLB ster Adruw Jones, MLB Rookie Yurendell DeCaster en Hensley Meulens komen van dit eiland. Ook Wladimir Belentien is geboren op Cucarao. Hij speelt dit seizoen weer verdienstelijk goed bij San Antonio in de organisatie van de Mariners.

Balentien speelde mee voor het wereldteam in de Futures game en speelde zichzelf in de kijker. Als aangewezen slagman sloeg hij twee maal een tweehonkslag. Bovendien sloeg hij ook twee punten binnen.
Larry Stone van de Seattle Times schreef een goed stuk over de sterke punten van Balentien en de punten waarop onze landgenoot zich nog moet verbeteren. Als Wladimir die zwakke punten verbetert is de stap naar de MLB een kwestie van tijd.

Geen opmerkingen: