19 juli 2006

Ponson in pinestripes

Eind vorig jaar zei FritZ al een paar keer voor de gek dat als Sidney Ponson geen nieuw team kon vinden, hij altijd nog wel in pinestripes kon spelen. Dat was dan natuurlijk wel voor Neptunus aan de Abraham van Stolkweg.

Het liep anders.

Ponson kreeg een contract bij de St. Louis Cardinals. Hij zegde af voor de World Baseball Classic en het Nederlands team om zich in Spring Training terug te vechten. Dat lukte. Ponson kreeg een plek als startende werper bij de Cardinals. Missie geslaagd!

Zo leek het.

Ponson begon goed. Won de eerste vier starts van het seizoen. Hij was daarna ruim twee weken geblesseerd, maar kwam weer terug. Verloor echter de volgende vier beslissingen. Dat vonden de Cardinals te veel. Op 7 juli werd Ponson op non actief gezet.

In de MLB mag je dan een contract tekenen met een ander team. En dat gebeurde ook. Er kwam een telefoontje uit New York. Ponson tekende voor de Yankees. De grootste club van het honnkbal. De Yankees spelen ook in pinestripes. En dus is het dan toch nog uitgekomen. Ponson speelt in pinestripes.

Vervelend voor FritZ, want de eerste start van Ponson voor de Yankees was tegen de Mariners. De Yankees wonnen, discutabel, met 5 - 4.

Sidney Ponson #24 of the New York Yankees pitches in his first game as a Yankee against the Seattle Mariners on July 18, 2006 at Yankee Stadium in the Bronx borough of New York City.

2 opmerkingen:

Mark zei

Never a dull moment met Sidney.

Anoniem zei

Hoe laat gaan de kroegen in New-York dicht ?