29 oktober 2006

De trein naar Brussel

FritZ heeft de afgelopen week weer de trein naar Brussel genomen. Dat betekent dat het op dit log wel even wat rustiger is geweest.

Aangezien er in Brussel hard en lang wordt gewerkt door het team om het project goed te laten lopen, is er bij mij in het weekend een soort laptopvrees. Dit weekend stopte de laptopvrees ongeveer een uurtje geleden. Het apparaat werd weer eens aangeslingerd. FritZ heeft alvast zijn declaratie over de afgelopen maand voorbereid, want die gaat wel in de papieren lopen.

Terug naar Brussel. De trein is wel zo lekker om te reizen. In de spits zoeft de trein overal voorbij. En bovendien kan je ook nog iets doen wat je fijn vind op dat moment. Krantje, kopje koffie, even wegdommelen of toch maar werken.

Deze week reed de trein richting Brussel wel op tijd weg, maar kwam hij niet op tijd aan. En dat geeft stress in de coupe. Mensen beginnen spontaan met elkaar te praten dat het een schande is dat de trein vertraging heeft. Bellen collega's op om te zeggen dat ze later zijn met een ondertoon van "dit is de laatste keer dat ik met de trein ben gegaan".

De vertraging was best wel groot, maar was ook duidelijk te verklaren. Net over de grens waren alle overslagbomen afgebroken. Kennnelijk geeft dat mensen een kick. Het is dus logisch dat er iets langzamer gereden wordt. Stel je voor dat je een auto raakt die net even niet gezien had dat de boom dicht was, maar niet gesloten.

In Brussel stapt FritZ uit op het eerste station: Brussel Noord. Vanaf daar is het nog ongeveer een kwartier met de tram. Goed te doen. Maar niet iedereen moet in Brussel Noord zijn. De EU zit dieper in Brussel en daarvoor reis je verder naar Brussel Centraal od Brussel Zuid.

Als de vertraagde trein dan ook nog eens stopt en niet verder rijdt op Brussel Noord, dan gaat er weer een golf van boosheid door de coupe. En FritZ denkt even na. Er gaan ongeveer 5 trams, 1 metro en nog 10 andere treinen verder naar Brussel Centraal en Brussel Zuid.

Waar mensen zich druk om kunnen maken...

1 opmerking:

Anoniem zei

welcome back dan maar...