02 april 2007

Filedruk

De filedruk is het eerste kwartaal van 2007 met bijna 20 procent toegenomen in vergelijking met dezelfde periode het jaar ervoor. Dat heeft de VerkeersInformatieDienst (VID) bekend gemaakt. Hiermee is het eerste kwartaal van dit jaar het drukste kwartaal ooit. Dit heeft naast de toename van het autoverkeer ook te maken met de vele neerslag in januari en februari.

Volgens de dienst was het grootste knelpunt bij Zoeterwoude-Rijndijk op de A4 richting Delft. Het niet openen van de brug over de Oude Rijn zou hier van invloed op kunnen zijn. De nummer twee van de top vijftig van knelpunten is Hedel op de A2, Utrecht richting Den Bosch. Een nieuwkomer in de top tien is het knelpunt Culemborg op de A2 naar Den Bosch. Dit zou te maken hebben met een vermindering van het aantal rijstroken.

Op het traject Utrecht-Den Bosch is in een jaar tijd de filedruk met 60 procent toegenomen. Over het algemeen is de filedruk in drie jaar tijd met 35 procent gestegen.

Filedruk is het aantal kilometers file vermenigvuldigd met de tijdsduur ervan.

Bron: Nieuwsblad Transport

FritZ is benieuwd naar de reactie van het kabinet. Gaan we nu nog meer asfalt aanleggen of serieus investeren in openbaar vervoer?

Geen opmerkingen: