13 juli 2007

Manchester

De afgelopen week was ik voor het eerst van mijn leven in Manchester. Manchester is de stad van City en United. Praten over voetbal is hier het meest belangrijk tijdverdrijf naast werken. Zeker op de planningsafdeling.

Ik werk samen met een echte City fan. Hij heeft een seizoenskaart. Dat kost hem slechts 460 Engelse Ponden. Dat vind ik nog veel te veel geld, maar een seizoenskaart voor Arsenal kost het dubbele. Dus mocht hij niet zeuren, vond hij.

City had een aantal bekende spelers onder contract. Paultje Bosvelt speelde er na zijn periode bij Feyenoord. Die deed het volgens mijn projectcollega erg goed. Afgelopen seizoen speelden ook Hatem Trabelsi (ex Ajax) en Samaras (ex Heerenveen) bij City. Die vielen door de mand. Beiden zijn ontslagen.

Maar Manchester is meer dan voetbal.

Manchester heeft in ieder geval één slecht hotel. Ik logeerde voor een nacht in het Britannia Hotel. Dat was geen pretje. Ik had een slecht bed, een niet zo’n schone kamer, een niet functionerende internet verbinding en een bureau waar je niet fatsoenlijk aan kont zitten.

Manchester heeft in ieder geval één goed Indisch restaurant. Samen met een deel van het projectteam van de klant hebben we erg lekker gegeten in het EastZEast restaurant. Het is een strak ingericht restaurant. De stijl van de meubels, verlichting etcetera is minimalistisch. Daar hou ik wel van. Het eten is niet minimalistisch, wel lekker. Ik at een vegetarisch voorgerecht en lamsvlees als hoofdgerecht. Lekker kruidig, maar niet te pittig.

Vliegen naar Manchester gaat ook erg fijn. VLM vliegt vanaf Rotterdam Airport rechtstreeks naar Manchester. VLM is toch iets fijner dan KLM en ook nog goedkoper.

1 opmerking:

Sharkroom101 zei

> Maar Manchester is meer dan voetbal.

Natuurlijk is Manchester is meer dan voetbal.Hier komen The Smiths vandaan!!

Briljante muziek, gelukkig voor Fury Noir ook bevestigd door het deskundige publiek van muziektijdschrift OOR, getuige hun 4e (!!) plaats in OOR's ALBUM-TOP 100 ALLER TIJDEN met het (idd briljante, 5 stars rated) album The Queen Is Dead uit 1986 alweer.

Excerpt from titletrack:
"So I broke into the palace /
With a sponge and a rusty spanner" / She said: 'Eh I know you and you cannot sing' / I said: "That's nothing, you should hear me play piano."

FritZ, ga eens lekker in Manchester geo-chachen naar verborgen Smiths-treasures, en 'keep us posted!'