09 augustus 2007

Andrej Kasjetsjkin betrapt op bloeddoping

Na Vino is nu ook Andrej Kasjetsjkin uit de Astana ploeg betrapt op bloeddoping. Een dag na afloop van de Tour werd hij betrapt bij een out of competition controle.

Tourwinnaar Contador is niet welkom bij de Cylceclassic in Hamburg. Ploegleider Bruyneel van Discovery komt morgen met een verklaring.

Doping bij Astana is dus meer dan alleen een incident: Vino, Andrej Kasjetsjkin, Mattias Kassler en Eddy Mazzoleni werden of betrapt of in verband gebracht met een verdacht arts. Ik denk dat dit het einde betekent van de Astana ploeg als de B-staal van Kasjetsjkin ook positief is.

Bruyneel gaat morgen of in de verdediging en dan krijgen we een lange discussie over Contador. Dit is wel mijn verwachting, gezien het laffe gedrag van Discovery eerder dit jaar rond Ivan Basso. De kans dat Bruyneel eieren voor zijn geld kiest en openheid geeft, schat ik een stuk kleiner in.

1 opmerking:

Anoniem zei

Maar gelukkig ook goed nieuws, T-Mobile gaat gewoon door in de wielersport, in tegenstelling tot de TV landgenoten van de ARD/ZDF.