13 augustus 2007

Spek en bonen

Zaterdag was ik voor de tweede keer op het WPT. Cuba speelde 's middags tegen Team USA en Oranje mocht het 's avonds opnemen tegen Japan.

Eigenlijk ging het nergens meer over, behalve om des keizers baard of om spek en bonen. ik heb veel gezien zaterdag, maar geen baard van de keizer. Er waren wel hamburgers, frites en bier te krijgen, maar geen spek en geen bonen.

Der Chef was vervroegd teruggekeerd uit Grindelwald om alsnog te genieten van het paaldansen (en het honkbal). Dus waren we dit keer gezellig met z'n drieen. Er was genoeg te eten en te drinken in de rugzakjes meegenomen. Het viel zelfs op bij onze achterburen op de tribune. Vol verbazing reageerde onze gezellige achterbuurvrouw op het feit dat we dit ook allemaal zelf hadden gekocht en ingepakt. Emancipatie ging in haar tijd waarschijnlijk nog niet zo ver.

's Middags zagen we hoe Fidel won van George oftewel hoe Cuba won van Team USA. Leuke pot met een paar mooie homruns. Geldige homeruns in ieder geval.

's Avonds speelde Oranje tegen Japan. Robert Eenhoorn had een soort fantasieopstelling gemaakt door met Coffie op 1B en Martijn Meeuwis in CF te starten. Coffie deed het goed op 1B. Martijn Meeuwis maakte een inschattingsfout in de eerste inning op een lange bal van Japan en kon aan slag ook geen potten breken. Japan kwam in de eerste inning op 2 - 0. Opnieuw kwam dit mede door fouten of inschattingsfouten van Oranje.

In de geljkmakende slagbeurt kwam Oranje ook op de honken. Met 1 uit sloeg Sidney de Jong een lange bal in het linksveld die net voor de homerun paal het veld uitging. Foutslag dus, dacht iedereen. Behalve het arbitrale kwartet: homerun dus en 2 - 2. Bij iedere volgende lange foutbal in het linksveld scandeerde het thuispubliek dus weer om een homerun. Arme scheidsrechter.

Pas in de 11de inning werd de wedstrijd beslist door een mooie linedrive van Vince Rooi. 3 - 2 voor Oranje.

3 opmerkingen:

Mera zei

Het leek er live inderdaad sterk op dat de bal links van de paal er uit ging. Later thuis op TV was dit alles behalve duidelijk. Sterker nog het leek er verdacht veel op dat het echt een goede homerun was.
Overigens vergeet je te vermelden dat Japan in de eerste inning eigenlijk al met 3-0 voor stond. De jappanner die uit werd "getikt" had namelijk wel degelijk de thuisplaat geraakt! Einduitslag na 9 innings was dus eigenlijk 3-2 voor Japan...

Freek zei

De Japanner raakte volgens mij de thuisplaat niet en ook op de tv beelden zie ik wel een hoop geraakt gravel, maar geen geraakte thuisplaat.

De tv beelden van de foutslag van Sidney de Jong waren zeker niet duidelijk. Als de NOS met drie camera's het spel probeert te volgen, is het ook lastig om dit soort ballen in beeld te brengen.

Eindstand wat mij betreft dus 2 - 0 voor Japan.

Mera zei

Wat betreft de foutslag: o.k. dat blijft onduidelijk.

Over het al dan niet raken van de thuisplaat: als je dezelfde TV beelden als wij hebt gezien....ga echt even langs de opticien....dat was zo overduidelijk.