08 augustus 2007

WPT: Gezellig en mat

Afgelopen zaterdag was ik voor het eerst sinds een paar maanden weer bij het honkbal. Het WorldPortTournament is deze week in Rotterdam. Dat is een mooi toernooi om weer een keer lekker te gaan genieten.

Afgelopen weekend was het bovendien weer een keer echt zomer. En dus zat ik in korte broek en met zonnebrand in het familiestadion. De Lange was mee. Der Chef is op vakantie in Grindelwald en kon er dus niet bij zijn.

Natuurlijk waren we op tijd, want we willen wel fijne plaatsen in het stadion. Nederland speelde 'thuis' en dat betekent in internationale wedstrijden dat de dug out bij het derde honk voor Nederland is. Dus zaten we nu een keer aan die kant van het stadion. Samen met Teigertjuh, BoomBoom, RedBitch, CrazyDiwi en vele andere bekenden.

De eerste wedstrijd ging tussen Japan en Taiwan. Taiwan kwam al snel op een voorsprong door een homerun en Japan leek in de gelijkmaklende inning op gelijke hoogte te komen. De Japanner Ikuhiro Kiyota sloeg een loepzuivere homerun. De bal kwam tegen een vlaggenmast aan achter het buitenveld. Vervolgens kwam de bal via de vlaggenmast weer terug in het buitenveld. Het scheidsrechterlijke viertal zag niet dat de bal tegen de vlaggenmast kwam, maar dacht dat de bal de omheining had geraakt. Iedereen in het stadion had het wel gezien. In de dug out van Taiwan bleef het muisstil. Teigertje scoorde een ES (error scheidsrechter) op zijn scorecard. Taiwan won uiteindelijk.

Foto : www.eott.nl
's Avonds speelde een mat Nederlands team tegen een fel Team USA. Al snel werd duidelijk dat Oranje nog niet zo lang in training is en zeker nog niet compleet. Team USA speelt al de hele zomer samen en dat is te merken. Gezellig was het wel, Mera en Micha waren er inmiddels ook. En aan de andere kant kwamen vier Amerikanen zitten die de afgelopen week Polen hadden gecoached op het junioren EK basaball in Rosmalen.
Foto : www.eott.nl
In 8 innings veegde USA de vloer aan met Oranje: 0-11.

As zaterdag ga ik weer kijken en ik hoop dat Nederland dan in ieder geval feller speelt.

Geen opmerkingen: