25 maart 2008

't is dat het moet

't is dat het moet.

Dat hebben we als thema meegegeven aan onze vier dagen in Going. Afgelopen donderdag om 23:00 redne we weg in De Meern, vrijdagochtend om 8 uur zaten we aan de koffie in de keuken bij Mutti en om 9 uur zaten we in de Astbergbahn. Timing!

Daarna hebben we heel veel geskied, gelachten, gegeten, geplauderd en gedronken.

Vrijdag geskied in SkiWelt: 's ochtend in Going: rustig begonnen met de nieuwe ski's op bekend terrein. Lunch in Treichlhof, Herbert is nog steeds op en top gastheer. 's Middags naar Scheffau. Eindelijk ook de Tanzbodenbahn gedaan en lekker gas kunnen geven bij de Koglbahn en Kummereralmbahn.

Vrijdagavond zat Lanzenhof helemaal vol, dus hebben we als alternatief maar bij Alexandra gegeten. Dat viel toch wel tegen. Lanzenhof voortaan toch maar weer reserveren.

Zaterdagochtend met vers gewaxte ski's gingen we vroeg onderweg richting de FleckalmBahn. Ook Der Chef en De Lange moesten nog een keer met de 3S Bahn in Kitbuhel en de grote ski-safari van Kitzbuhel kunnen we ook met z'n drien prima. na 2 uur en een kwartier skien stonden we bij Breitmoos richting Mittersill te kijken. De lunch op de Barenbadalm was weer fantastisch. Geweldige hut! Op de terugweg hebben we ook eens de Strief (familien)Abfahrt gedaan en met eigen ogen kunnen zien dat de Hausbergkante alleen voor echte stoere mannen is.

Zaterdagavond volgde er nog een uitgebreid programma met Olli, Hanni en al de familie en vrienden die daarbij horen en ook ergens bij Mutti of Wetti sliepen. Lekker kip gegeten bij Reinache in Oberaudorf. Vaak voorbijgereden, maar nog nooit naar binnen gegaan. Ze schenken Huber en hebben een erg leuk Huber fietsenrek. (nee het staat er nog ;-) ) Daarna in Mutti's apres ski bar verder geplauderd. Gezellig.

De zondag was het eerste paasdag, maar mest er natuurlijk ook weer geskied worden. Going > Hohe Salve > Going stond op het programma. De Lange moest van Mutti ook maar eens aan de noordkant en zuidkant van de zwarte piste de Hohe Salve af. Appeltje - Eitje. De benen waren nog wel moe van de zaterdag en om 15:00 uur werden de ski's op de parkeerplaats weer in de skibox gedaan. Natuurlijk ook een paar keer heerlijk genoten van de afdaling van de Hexen6er en de Keatalm in Soell. Twee van de mooiste pistes van de SkiWelt, samen met de Aualm, Schmiedalm, Kummereralm, Sonnenlift en Steilhang.

Zondagavond lekker uitgebreid gegeten en gedronken in Grander Schupf. Wellicht wel het lekkerste restaurant van Tirol.

Maandagochtend stonden we vroeg, nee erg vroeg bij Fred op de stoep van de Astbergbahn. 5 cm Neuschnee, als eerste in de lift en als eerste de sporen getrokken over de Steilhang en alle andere afdalingen in Going. Alleen maar doorgeskied tot exact 12 uur. Top ochtend in Going!

Gisterenmiddag om 13:35 zijn we weer vertrokken uit Going; om 22:45 was ik weer thuis in De Meern.

Geen opmerkingen: