18 mei 2008

Liefde

Het was een mooie dag afgelopen vrijdag.

Jelmer en Judith gaven elkaar het ja woord. Dat deden ze zowel in het gemeentehuis en ook tijdens de kerkelijke inzegening. De hele dag liepen ze allebei te stralen. Dat was erg fijn.

Vele mensen mochten samen met hen het geluk delen. En het is geweldig om te zien hoe Jelmer en Judith er samen van genoten.

Als ceremoniemeester heb je wel een paar dingen om in de gaten te houden op zo'n dag, maar er zijn ook nog momenten genoeg om te genieten en na te denken over de dingen die gezegd zijn door de ambtenaar van de burgerlijke stand en vooral door de dominee.

Voor mij persoonlijk was een mooie en belangrijke zin die de dominee zei:

Een mens is pas mens in relatie tot zijn medemens


Het is een zin die in mijn ogen klopt als een bus. Alleen ben je wel van vlees en bloed, maar voor een ander ben je iemand. Een ander leert je kennen en vindt iets van je. Leuke dingen en minder leuke dingen. Liefdevolle dingen en gezellige dingen.

Natuurlijk zijn er vele mensen die elkaar ontmoeten en denken, met hem of haar heb ik helemaal niets. Maar gelukkig zijn er ook vele mensen die elkaar wel aardig vinden. En dan heb nog mensen die zijn helemaal gek van elkaar. Dan geef je elkaar heel veel liefde en het liefst voor heel veel lang.

Zo ook Jelmer & Judith, het gaat jullie goed.

Geen opmerkingen: