29 mei 2008

Verloren seizoen?

Vol verwachting begonnen de Mariners begin april aan het seizoen 2008 in de MLB.

Twee nieuwe startende werpers werden voor veel geld aangetrokken (Carlos Silva en Erik Bedard). De veldopstelling bleef vrijwel intakt (alleen Jose Guillen vertrok).

Vorig jaar leken de Mariners met mindere werpers bijna in staat om de play offs te halen. Dit jaar zou met betere werpers echt een gooi worden gedaan naar de eerste plaats in de divisie. Die plek geeft dus recht op deelname aan de play offs in oktober.

Helaas is het tot nu toe anders gelopen.

Na ruim twee maanden staan de Mariners stijf onderaan. Vele wedstrijden gingen onnodig verloren. En voor mij persoonlijk was het enige hoogtepunt tot nu toe de promotie van onze landgenoot Wladimir Balentien van de Tacoma Rainers naar de hoofdmacht van de Mariners.

De Mariners hebben tot nu toe 53 wedstrijden gespeeld en er daarvan slechts 19 kunnen winnen. Daarmee zijn ze het slechtste team van alle 30 in de MLB.

Eigenlijk gaat het minder goed sinds de manager Mike Hargroove vorig jaar augustus zijn ontslag zelf indiende en John McLaren het van hem overnam.

De vraag is nu of de manager ook daadwerkelijk geslachtofferd gaat worden of dat met een paar aankopen alsnog geprobeerd gaat worden dit seizoen te redden.

Fritz wacht vol spanning af

Geen opmerkingen: