10 juli 2008

Nederland - Griekenland 11 - 10

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn bij het Europees kampioenschap in Malaga als vijfde geëindigd. Het team van bondscoach Robin van Galen won vandaag het duel om de vijfde plaats met 11-10 (3-3, 2-4, 3-1, 3-2) van Griekenland. De Hellenen gingen halverwege met 7-5 aan de leiding. Na het wisselen van helft vocht Nederland zich vlot terug in de wedstrijd. Bij een 8-8 tussenstand begonnen beide ploegen aan de laatste periode. Daarin bleek Oranje uiteindelijk het meest koelbloedig. Het was captain Yasemin Smit, die in de slotseconde het winnende doelpunt maakte voor Nederland. Mieke Cabout was met vier treffers het beste op schot. Smit (3), Iefke van Belkum (2), Daniëlle de Bruijn en Rianne Guichelaar tekenden voor de andere doelpunten.

"De eerste helft speelden we niet naar behoren," vond Van Galen. "Gelukkig herstelden we ons op tijd." Yasemin Smit over haar winnende doelpunt:"Het was geen best schot, maar ik moest het proberen. Het was de ultieme kans om de wedstrijd in de reguliere speeltijd te beslissen."

Van Galen cum suis kunnen zich nu volledig gaan richten op de Olympische Spelen. Op 11 augustus opent Nederland het toernooi in Peking tegen Hongarije. Vervolgens stuit Oranje in de groepsfase op Australië en op Griekenland.

Geen opmerkingen: