28 september 2008

Gefloten in Oosterhout

De eerste twee officiƫle wedstrijden van het nieuwe seizoen zitten erop. Vanmiddag floot ik een meisjes B aspiranten (onder 17 jaar) en jongens A aspiranten (onder 19 jaar) wedstrijd in Oosterhout.

Veel is nieuw dit jaar. Nieuwe verenigingen, nieuwe zwembaden. Het zwembad in Oosterhout ligt midden in een woonwijk. Het is er relatief donker. Maar verder was wel alles goed voor elkaar. De teams waren op tijd. Het veld lag er pico bello bij. De jurytafel maakte geen blunders.

Veel blijft ook hetzelfde. Het maakt weinig uit waar je fluit. Overal zijn er spelers die vragend kijken om te fluiten als ze denken dat er een overtreding tegen hen gemaakt wordt. Overal zijn spelers die de volledige onschuld spelen na een overtreding onder mijn neus. En overal zijn coaches die niet alleen het team willen coachen, maar ook de scheidsrechter.

Wat ik heb ik zelf geleerd vandaag: stop geen consumptiebon tussen je gele en rode kaart in de borstzak. Het ziet er nl wel stom uit als de consumptiebon in het water valt op het moment dat je een rode kaart geeft aan de coach van de thuisploeg vanwege aanhoudend commentaar op de leiding.

Geen opmerkingen: