18 september 2008

Stroop

Er zijn van die trainingen, dan heb je er heel veel zin, dan wil je heel graag lekker zwemmen en dan loopt het voor geen meter. Het water lijkt wel stroop. Iedere keer als je probeert aan te zetten om van 70% naar volle snelheid te gaan, lukt het niet goed.

Gisteren was zo'n training. Pas na 800 meter zwemmen begon het enigszins te lopen of beter gezegd te drijven. Toen kon ik de versnelling wel vinden. Toen liep het wel een beetje.

Zelfs het (relatief kleine stukje) met de plankjes (maar 100 meter en dat kwam pas na 1.175 meter) ging toen lekker. Benen borstcrawl: het is kennelijk gewoon een kwestie van veel oefenen, dan begint iedereen (ja echt iedereen ;-) ) het leuk te vinden.

Uiteindelijk heb ik 1.530 meter gezwommen. Dat kan heel goed in een 25 meter bad, als de laatste banen in de breedte zijn (slechts 15 meter).

Daarna hebben we op een half veld partijtje gedaan, waarbij er steeds iemand willekeurig het water uit werd gestuurd en er dus manmeer geoefend moest worden. Dit keer dus inclusief het opzwemmen en opstellen. Leuk om te doen en ook leerzaam.

Al met al ging ik dus op het eind nog wel met een tevreden gevoel het water uit, omdat de tweede helft van de training wel goed liep.

1 opmerking:

Anoniem zei

ik vind 't wel een beetje agressief team hoor, als zelfs bij de training er iedere keer weer iemand eruit gestuurd wordt :-)