01 oktober 2008

Bryan Adams in het Sportpaleis : Op een klein stationnetje

Gisteren ben ik samen met Wendy, Jeroen en Raymond bij Bryan Adams in het Sportpaleis in Antwerpen geweest.

Het leek ons wel leuk om van te voren nog wat te gaan eten in Antwerpen en dus vertrokken we op tijd uit De Meern / Oud Vossemeer. Helaas kon Raymond daar niet bij zijn. Dus stapten we met z'n drie├źn om kwart voor vijf uit bij het Sportpaleis. Parkeerplaats gevonden, vlak naast de hal en dat voor maar 5 euro (daar kan je bij Ahoy' al lang je auto niet meer voor kwijt).

Met de tram zijn we vervolgens naar het centrum gereden. Echt goed weer was het niet, dus van lekker door de stad lopen om dingen te bekijken is het niet gekomen. We kwamen na kort beraad uit bij de pizzeria. Na het hoognodige toiletbezoek hebben we er ook lekker en gezellig bijgepraat over de dingen die we nog niet wisten. Het bestellen ging nogal gek. We wilden best alvast wat drinken, dus wij bestelden. 'En dan?' vroeg de ober, nogal snel en opdringerig. 'En dan??!?!!?' keken wij elkaar verbaasd aan. Oh, u wilt weten welke pizza wij gaan eten. Ja, dat wisten we nog niet.... Uiteindelijk was het eten wel weer goed en lekker!

De tram bracht ons nu weer terug naar het Sportpaleis en we waren niet de enige. Het werd best wel druk in de tram, maar het paste allemaal nog wel net. Bij het Sportpaleis regende dat het goot. We wilden graag de jassen in de auto laten. En dus ondanks dat het maar een klein stukje was van de auto naar de ingang, waren we behoorlijk nat.

Eenmaal binnen in de hal hadden we Raymond snel gevonden en begon het wachten op het voorprogramma. De zaal stroomde al snel vol en ik vond het uitzonderlijk druk voor het voorprogramma. Black Daniel speelde 7 of 8 nummers. Ze leken veel op elkaar. En het was zeker niet muziek waar ik echt warm van werd. Gelukkig hadden de mannen van Black Daniel het zelf wel naar het zin, want een stonden er een bijna continu te springen.

Na het voorprogramma hebben we nog een drankje gehaald en het lukte Wendy en mij eigenlijk eenvoudig makkelijk om Jeroen en Raymond weer te bereiken. Opgestaan, plaatsje vergaan, zoals dat in Nederland veel vaker gebeurd was er hier niet echt bij.

Om 21:30 begon Bryan Adames en dat stopte niet meer tot kwart voor twaalf. Ruim twee uur en een kwartier speelde de Canadese rockster het Sportpaleis plat. Met een akoestische opneing op een klein podium midden in de Arena. Met vele grote hits die iedereen mee kon zingen. Met up tempo nummers waar je lekker mee mee kon bleren. Met juweeltjes van ballads, waarvan Bryan Adams de teksten live zo goed kan laten klinken. Met maar twee nummers van zijn nieuwe album.


Everything I do


Niet alleen Bryan vermaakte ons, maar ook zijn band en een gast zangeres. Zij mocht de plek van Melanie C innemen op het podium van het Sportpaleis voor het zingen van 'Baby when you are gone'. Dit duet heeft tenslotte ook een vrouwelijke stem nodig en dus mag er iemand uit het publiek meezingen. Een dame natuurlijk.

Bryan Adams koos er een uit en inmiddels weten alle andere 15.000 bezoekers van gisteren dat zij werkt op de een kinderdagverblijf en daar ook wel eens liedjes zingt met de kinderen. Toen Bryan Adams vroeg wat voor liedjes, kwam ze als voorbeeld met 'Op een klein stationnetje'. Dat wilde Bryan wel een keer horen en dus zong een vol Sportpaleis uit volle borst: 'Op een klein stationnetje mee met haar.

Daarna zong ze samen met Bryan Adams 'Baby when you're gone', waarbij ze verrassend goed startte met de eerste zin. En ze de tekst perfect uit haar hoofd kende. Leuk gedaan!

Dat stuk zat middenin het concert dat verder ook nergens inzakte. De verdeling van up tempo nummers met ballads was prima en Bryan zelf had gelukkig geen keelpijn, maar zong als de beste. Hij rende soms van de linkerhelft naar de rechterhelft van het podium en op die momenten kon Bryan ons soms heel goed zien en soms bijna niet (en wij hem natuurlijk ook).

Cloud nr 9


Maar liefst vier toegiften speelde Bryan nog en toen het licht in de zaal na de vierde toegift niet snel aanging hoopte ik stiekem nog op die vijfde toegift. Maar helaas, die kwam niet meer.

A night to rememberStraight from the heart


Het podium en de zaal werden vervolgens in recordtempo afgebroken, want vandaag staat Bryan al weer in Ahoy'. Aangezien we rustig relaxed naar huis wilden dronken we nog wat en was het even na twaalf uur voordat we bij de auto waren. De logistiek om weg te komen bij het Sportpaleis liet echter nog wel te wensen over en dus duurde het nog wel even voordat we het parkeerterrein af waren.

Al met al was het een super concert en was het erg gezellig! Dit is zeker voor herhaling vatbaar!
Filmpjes : Zonnetje007

4 opmerkingen:

Beverly zei

Ik was er ook bij gisteravond en ik vond het ook een sublieme avond!
Zeker voor herhaling vatbaar!

Greetz Beverly

Anoniem zei

Fritz 'der Chef' zou zelf niet zo snel het idee gehad hebben om hier naar toe te gaan, maar achteraf kan ik alleen maar zeggen: goed dat ik ben meegegaan! Top concert, van een top artiest. En live beter als op de CD.

Anoniem zei

Het concert van Bryan Adams was inderdaad super!

Anoniem zei

Beste concert tot nu toe met volle bezetting
spijtig dat ze zoiets nooit op cd zetten

Jan