17 november 2008

Gefloten in Oosterhout

Fluiten op zondag, dat is toch vreemd. Net als spelen op zondag trouwens. Waterpolo speel je op zaterdag. Dat gaat zo al jaren.

Maar zonder gekheid. Het maakt natuurlijk niets uit, want de bal is nog steeds rond. Het spelletje speel je nog steeds zeven tegen zeven en zonder scheidsrechter gaat de wedstrijd niet door.

Gisteren floot ik een meisjes wedstrijd in de leeftijd tot 17 jaar. Net als bij de jongens kan het verschil tussen teams in deze klasse soms groot zijn. Niet ieder lichaam ontwikkelt zich even snel en ok het verschil in training en techniek is goed merkbaar.

Gisteren was het op papier in leeftijd van te voren niet zo duidelijk. Maar in het water wel: 20 - 2. De frustratie over de eigen onmacht werd door de coach van de uitspelende vereniging weer vertaald in het maken van aanmerkingen in woord en gebaar op de scheidsrechter. En verder viel op dat, de meisjes van de thuisploeg netjes de nieuwe regel over het nemen van de strafworp buiten en niet op de 5 meter lijn wisten en dat het hinderen van vrije worpen in deze wedstijd vaak voorkwam.

Geen opmerkingen: