11 november 2008

Voorlichting

Het is bijna februari en dus ook bijna zo ver dat Inge naar school mag. Ze verheugdt zich daar al best wel op. Dagelijks ziet ze haar nieuwe school al liggen, want die ligt naast het kinderdagverblijf. Soms speelt ze ook al op het schoolplein of in de speelzaal van school.

Ook voor papa en mama begint het naar school gaan langzaam vorm te krijgen. Gisterenavond was er een voorlichtingsavond op school. De directeur en een paar juffen vertelden van alles en nog wat over school. Algemene zaken over de voordelen en nadelen van een kleine school, de leefregels op school en de laagdrempeligheid. Maar ook de speerpunten digitalisering en zelfstandig leren kwamen aan de orde.

Specifieke zaken over groep 1 en 2 waar de juffen Miranda en Ruth er zijn voor de kindjes. Zelfs de kleinste kleuters al werken met een weekplanning en dat gaat al heel erg goed. En over de sociaal emotionele ontwikkelingen bij de kinderen. Hiervoor heeft de school voor de laagste groepen 'de poppies' Poppie baasje, verlegen, mee en tegen. De kinderen moeten soms een poppie spelen om te weten hoe het is om een baasje te zijn als je eigenlijk verlegen bent etcetera.

Natuurlijk kregen we de hele school ook nog te zien, met alle mooie digitale schoolborden. Je de krijtjes zijn echt voltooid verleden tijd op school. En natuurlijk konden we ook de methodes nog inzien.

Vibeke en Inge gaan op 3 december al een keertje samen kijken in groep 1/2 en na de kerstvakantie mag Inge alleen nog 5 dagdelen komen wennen. En dan is het zo 5 februari en gaat Inge echt naar school.

Al met al was dit een leerzame avond waar ik een goed gevoel aan over heb gehouden.

1 opmerking:

Anoniem zei

"Ze verheugd zich daar al best wel op."

wellicht kan pappa nog een dagje terug om z'n grammatica 'bij te spijkeren' :-) ?