07 december 2008

7 - 7 voor dames 2

Gisterenavond was het dan zo ver. De tweede derby bij zpc Watervlo tussen dames 1 - dames 2. De eerste van dit seizoen werd door dames 1 gewonnen en ook dit keer was dames 1 favoriet.

Totdat eerder deze week bleek dat de keepster van dames 1 geblesseerd was, te geblesseerd om te spelen.

Het was niet alleen de tweede derby van dit seizoen, maar ook nog eens de laatste wedstrijdavond in het oude Fletiomare en de laatste 'gewone' clubavond in het oude clubhuis. Dat waren meer dan voldoende redenen om richting De Meern af te reizen en bovendien vond ik het ook wel weer leuk om de vrienden van de Watervlo weer te zien.

Het 'voorporgramma' van de derby begon met een jongens onder 15 jaar wedstrijd (verloren door de Watervlo). Vervolgens speelde heren 2 en die wonnen, moeizaam in het laatste partje. De derde wedstrijd van de avond speelde heren 3, mijn oude team. Ze kwamen met 5 - 0 voor, maar kwamen uiteindelijk niet verder dan 7 - 7.

Toen begon de derby. Dames 2 maakte goed gebruik van de zwakke keepster van dames 1. Natuurlijk was ik voor dames 2, niet alleen omdat ze de underdog waren, maar natuurlijk vooral omdat Wendy en Ilse daarin spelen. Het ging redelijk gelijk op, al stond dames 2 meer voor dan dames 1. 4 - 6 was de voorsprong aan het begin van het vierde partje. Toch kwam dames 1 goed terug. Ze wisten goed gebruik te maken van de zwakkere speelsters in de defensie bij dames 2.

7 - 6 was de voorsprong nu voor dames 1, de laatste aanval, nog minder dan een paar seconden te spelen, nog een bal op een inzwemmende speelster in plaats van dat laatste ultieme schot voor de 7 - 7. Dames 1 stond al juichend op de kant. De laatste seconde, vlak voor de zoemer fluit de scheidsrechter en steekt 5 vingers in de lucht: strafworp, de zoemer gaat, speelster van dames 1 hoorden de fluit niet eens en dachten al dat ze gewonnen hadden. De verbazing is groot als blijkt dat er een strafworp volgt. Iedereen mag het bad al uit, omdat de officiƫle speeltijd erop zit.

Alleen de 5 meter volgt nog: Speelster tegen keepster, ja die invalster. De scheidsrechter gooit de bal weer in het veld. Margriet, de speelster, gaat klaarliggen. De scheidsrechter fluit, Margriet gooit, via het water, een taterbal, links in de kruising: 7 - 7 voor dames 2.

De wedstrijd is afgelopen. Dames 2 staat juichend op de kant. De teleurstelling bij dames 1 is groot. Sommige speelsters van dames 1 gaan niet eens meer naar het clubhuis.

Wat een mooi en spannend slot van de laatste wedstrijden in het oude Fletiomare.

Daarna gaat de avond verder in het clubhuis. Bij de derby kookt het damesteam dat thuis speelt voor de gasten. Dit keer dus dames 1 voor dames 2. Er is genoeg voor eten voor iedereen in het clubhuis. Gezellig is het zeker. Laat wordt het ook.

Geen opmerkingen: