14 mei 2009

Play offs & Play outs

De KNVB bakt er tot nu toe weinig van met het organiseren van play offs en play outs. In vele andere sporten is het al helemaal ingeburgerd.

Zo ook in het waterpolo.

De eerste 8 ploegen uit de hoofklasse van de mannen en de eerste 8 ploegen uit de damescompetitie begonnen vorig weekend aan de play offs. (Hoe de damescompetitie in elkaar zit, leg ik een andere keer nog wel uit. Feit is dat zich 8 ploegen voor de play offs gekwalificeerd hebben).

De beste vier ploegen bij de dames en de heren strijden komend weekend om een plek in de finale. Bij de heren speelt AZ&PC tegen GZC Donk en PSV tegen de absolute outsider BRC.

De halve finales bij de dames gaan tussen Het Ravijn en ZVL. In de tweede halve finale speelt Polar Bears tegen Donk.

Daarmee is voor het eerst sinds jaren Polar Bears er niet meer bij in de halve finale bij de heren en speelt Donk met zowel een dames- en herenteam nog mee om het kampioenschap van Nederland.

De NOS doet ook verslag. Morgenavond om 22:30 in het SportJournaal en zaterdag om 22:00 in Studio Sport op Nederland 3. Zondagmiddag doet 'good old' Jos van Kuijeren verslag van een mogelijke beslissingswedstrijd in Langs de Lijn.

Geen opmerkingen: