06 juli 2009

Dutch Waterpolo Trophy

Als voorbereidingstoernooi speelde het Nederlands dames waterpoloteam het afgelopen weekend in Eindhoven tegen Hongarije (9-8 winst), Canada (8-7 winst) en USA. Bij de laatstgenoemde wedstrijd ben ik zaterdag samen met een paar waterpolo vriendjes en vriendinnetjes uit De Meern gaan kijken.

De KNZB maakte bekend een nieuwe sponsor gevonden te hebben. Zowel de dames als heren selectie worden tot de Olympics van 2012 gesponsord door de Lotto. Nederland speelde voor de gelegenheid met gele caps. En daarom lagen er zaterdag steeds 6 verschillende Lotto balletjes (nummers 2 tot en met 13) in het water. Alleen het reserve getal bleeft steeds de rode nummer 1. Officieel is het spelen met gele caps door de thuisploeg niet altijd toegestaan.

De mutsen van de ploegen moeten afwijkend van kleur zijn, zij moeten anders dan egaal
rood zijn en moeten verschillen van de kleur van de bal, dit ter goedkeuring door de
scheidsrechters.


Kennelijk vonden de scheidsrechters het in deze oefenwedstrijd geen probleem.

Nederland verloor na een fysieke wedstrijd met 8 - 7 van de USA. De wedstrijd kan je in zijn geheel terugkijken op zwemsport tv

Na de wedstrijd ben ik met de vriendinnetjes nog lekker gaan eten in het centrum van Eindhoven. Het was uitermate goed terrasjes weer. Het 'mensjes' kijken bleef in dit geval niet alleen beperkt tot de voorbijlopende dames en heren. Maar liefst drie vrijgezellenfeesten hadden zich op de terrassen rondom ons genesteld. Een man verkleed als een was nog tot daar aan toe. Maar een man verkleed als kip met een kinderwagen vol met dameslingerie die hij moest zien te slijten aan de verschillende dames was al beter entertainment. Het toppertje van de avond was Rutger. Zijn vrienden hadden een wip gebouwd en meegenomen. "Rutgers' laatste wip" stond groot op de wip en aan Rutger de schone taak om met zo veel mogelijk dames te wippen.

Geen opmerkingen: