31 augustus 2006

Gematigd positief

Gematigd positief


Dat was de quote van mijn oom gisteren avond. Zoals ik een tijdje geleden al schreef, gaat het niet goed met mijn tante.

Inmiddels heeft zij drie maanden lang een paardenmiddel gebruikt om de uitzaaiingen in haar longen van haar nierkanker te bestrijden. Gisteren is ze op controle geweest.

De uitzaaiingen zijn niiet groter geworden, maar ook niet kleiner. Het zijn er ook niet meer geworden. Dat betekent in ieder geval dat de behandeling aan slaat. Anders was de grootte en het aantal uitzaaiingen toegenomen. Dat is positief nieuws.

Feit is echter wel dat het plezier in het leven bij mijn tante soms het nulpunt dicht benadert. De bijwerkingen van het paardenmiddel zijn erg vervelend: contimu moe, misselijk, hoofdpijn, slap. Nergens zin in hebben en ook nergens toe in staat zijn. Gelukkig ging dat de laatste weken weer ietsje beter. Maar het houdt niet over. Het paardenmiddel moet waarschijnlijk nog een jaar op de hoogste dosering worden gebruikt. Plannnen van leuke dingen is er niet bij, leven van dag tot dag.

Geen opmerkingen: