11 december 2007

Holiday Cup

Afgelopen zomer kwalificeerde het Nederlandse dames zevental zich voor de Olympics in Peking. Vorige week speelde het vrouwen waterpoloteam de Holiday Cup: een voorbereidingstoernooi in de USA waar weer een aantal landen uit de wereldtop aanwezig waren.

Uiteindelijk werd Oranje tweede. De finale van het toernooi om de Holiday Cup werd met 10-9 (5-1, 3-0, 3-3, 2-2) verloren van Italië. De equipe van Robin van Galen kwam moeizaam op gang. Dat leverde al in het eerste part een 5-1 achterstand op. Vanaf de tweede periode begon het weer te lopen aan de kant van Oranje. Een voorsprong leverde dat echter nooit op. Nederland kwam bij 9-9 voor het eerste op gelijke hoogte. De Italiaanse vrouwen zetten vervolgens met een speelster meer in het water de eindstand op het bord. Yasemin Smit 2, Alette Sijbring 2, Danielle de Bruijn 2, Mieke Cabout 2, Marieke van den Ham maakten de treffers voor de Hollandse ploeg.

Nederland deed het goed in de USA. De nummers één (USA) en twee (AUS) van de wereld werden verslagen, Rusland had penalty’s nodig voor de winst en Canada bleek echt een maatje te klein. Alleen van Italië wisten Van Galen en de zijnen niet te winnen. In de poule kwamen er nog shoot outs aan te pas, vandaag in de finale maakten Mauri Maugeri en zijn team het dus in vier periodes af.

Daniëlle de Bruijn werd uitgeroepen tot meest waardevolle speelster van het toernooi.

USA legde beslag op de 3e plaats door Rusland met 17 - 7 te verpletteren. Australië was in de strijd om plaats vijf te sterk voor Canada: 8 -6.

Teammanager Arno Havenga is in gedachten verzonken.
Doelpoging Nederland
Persoonlijke fout voor Wit 4?
Foto's: nevermindthehorses.com

Geen opmerkingen: