03 december 2007

Sinterklaas is coming to town

Het was het weekend van Sinterklaas. Dat was wel duidelijk. The Boss gaf zaterdag het voorschot op het bezoek van De Sint op zondag in Smerdiek.

Vrijdagmiddag reed ik toch met een redelijke kater terug naar huis. The Boss was verkouden en zag zich genoodzaakt om zijn concert een dagje uit te stellen.

Zaterdag reden we (Baba o Riley, Corine, Der Chef en ik) dan toch opgetogen naar Arnhem. De parkeerplaats rond het Gelredome was nog redelijk leeg toen wij aankwamen. Baba vroeg of voor de parkeerkosten de auto ook gewassen werd, maar ook dit keer moet Jaap toch echt een keer zelf aan de slag met water, sopje, spons en zeem.
Met de bus gingen we naar het centrum van Arnhem. Lekker keuvelen, een kopje koffie, een bokbiertje en lekker hapje eten. Kortom relax toeleven naar een leuk concert. Toen we even op de bus stonden te wachten op terug naar het stadion te gaan, kwamen er drie geblinderdeerde SUV busjes langs met The Boss en de E-street Band. Ze zijn er!

Wij waren ook op tijd in het stadion / sporthal en vonden een mooi plekje op het veld. Het blijft toch handig dat het veld er gewoon uitgeschoven kan worden.

Even over achten ging het licht opeens uit en... kwam er een klein draaiorgel naar boven. Ondertussen liepen de band en Bruce het podium op.

Ruim twee uur en een kwartier later stopten ze pas weer met spelen. Bruce maakte twee keer excuus voor de vertraging met een dag en vroeg nog grappig "Niemand ziek?" Later bleek van wel, want ook mijn buurman had een kaartje, maar lag ziek op bed.

Bruce was nog wel verkouden, maar ging toch als een energieke hond tekeer. Gesteund door de E-Street Band ging het werkelijk vol tempo door.


Slechts zelden nam Bruce het woord, zoals bijvoorbeeld voor de tweede toegift. Sinterklaas was The Boss dus ook opgevallen en dat was gelijk goed voor een speciale uitgave van Santa Claus is coming to town.

Radio Nowhere
No Surrender
Lonesome Day
Gypsy Biker
Magic
Reason To Believe
Candy's RoomShe's The One
Livin' In The Future
The Promised Land
Darlington County
Tunnel Of LoveNightDevil's Arcade
The Rising
Last To DieLong Walk HomeBadlands

Encores:
Girls In Their Summer Clothes
"Sinterklaas" Is Coming To TownBorn To RunDancing In The Dark
American Land


En toen was het echt voorbij.

Buiten regende het en stonden er nog heel veel auto's dichterbij de uitgang van de parkeerplaats dan de auto van Baba o Riley. Kortom: tijd genoeg om nog een t-shirt te kopen.

Vervolgens bij de auto aangekomen, bleek dat er echt geen beweging in de rij zat. De McDonalds was lopend snel te bereiken en met een burgertje en milkshake ging het wachten toch iets fijner. Vervolgens was het ook nog een drama om op de A15 te komen, maar uiteindelijk lag ik dan om 1.00 AM CET in mijn bedje.

Inge had gelukkig de volgende ochtend mededogen en werd pas om 7.00 AM CET wakker. In de loop van de ochtend reden we natuurlijk richting Smerdiek om alsnog De Sint te verwelkomen.

De Sint had Inge goed bedeeld: electro, een pop, een garage met autootjes, puzzels van Nijntje, een boek van Max Velthuis, marsepein en een babykamersetje voor in haar poppenhuis. Kortom: genoeg.

Ik had een leuke vermenigvuldigmachine als surprise en daar trof ik twee boeken in aan: Net echte mensen van Joris Luyendijk en, als tegenpool, Charles Groenhuizen met Amerikanen zijn niet gek. Genoeg leesvoer voor in het vliegtuig of op de hotelkamer als ik nog een keer naar de UK mag.

Een lang en leuk weekend! Met dank aan de hoofdrolspelers: The Boss en De Sint.

Geen opmerkingen: