31 januari 2008

Eerste training

Met mijn nieuwe uitrusting ben ik gisterenavond maar gelijk op pad gegaan.

Buiten was het circa 5 graden. En het was maar goed dat ik mocht hardlopen, want anders was het toch wel koud.

Van het internet heb ik een beginnersschema gehaald, voor beginnende hardlopers zoals ik. Het doel van het schema is om met twee trainingen in de week na 12 weken 30 minuten non stop te kunnen hardlopen. Dat lijkt me een mooi begin.

Gisterenavond zag het schema er zo uit:
5 x 2 min hardlopen (hl)
pauze: 2 min wandelen (w)

Dat ziet er nogal makkelijk uit. Maar het viel nog best wel tegen. Ten eerste was het lastig om in het donker twee minuten steeds goed uit te mikken op mijn horloge. En verder, was het ook best wel pittig om hard te lopen.

Conclusie voor mij een dag later is dan ook dat een goed sporthorloge eigenlijk wel handig is om de duur steeds goed te kunnen bepalen. Verder was het wel pittig, maar ook weer niet te pittig. De stramme benen van vanochtend zijn nu weer helemaal weg.

Mera gaf al aan dat de MP3 speler eigenlijk ook tot de standaarduitrusting hoort. Gelukkig heb ik die al.

Als het morgen een beetje uit te houden is buiten, ga ik zeker weer.

2 opmerkingen:

Fury Noir zei

Klinkt goed, Fritz. Hou ons op de hoogte van je ervaringen svp, en wanneer je dat een beetje enthousiasmerend doet pak ik het misschien ook wel op. Een mp3-speler, schoenen, een broek, dat heb ik al, alleen het duwtje om te gaan hardlopen (hl) heb ik nog nodig.

Anoniem zei

Ik ken iemand die tijdens een ski-vakantie dan ook 's ochtends vroeg of 's middags na afloop nog een 'rondje' maakt. Gaat dat bij jou dan ook gebeuren, of trek je toch gewoon een Hubertje open...