08 augustus 2008

Olympics & Mariners

Natuurlijk had Robert Eenhoorn (de NL honkbal bondscoach) Wladimir Balentien graag meegenomen naar Beijing. De buitenvelder van de Seattle Mariners heeft eerder dit ruim een maand mogen ruiken aan de MLB.

Foto: AP
Nadat hij weinig meer raak sloeg, mocht Balentien weer in vorm komen bij het Triple A team Tacoma Rainers in de organisatie van de Mariners.

Dat is goed gelukt: Sinds zijn terugkeer bij Tacoma Rainiers sloeg Balentien in 44 wedstrijden 46 honkslagem (.270) met twaalf homeruns en 35 binnengeslagen punten. In zijn laatste acht wedstrijden sloeg Balentien elf hits, waaronder drie homeruns.

De Mariners moeten dit jaar wel gaan gebruiken als opstap naar het seizoen 2009, want het seizoen is erg slecht verlopen. En dus krijgen jonge talenten als Jeff Clement, Brian LeHair en dus ook Wladimir Balentien de kans om zich te bewijzen.

Afgelopen dinsdag ontsloegen de Mariners Jose Vidro en keerde Balentien in zijn plaats terug op het roster van de Mariners. Daarom gaven de Mariners de jonge Antilliaan niet vrij voor de Olympics en moet Robert Eenhoorn het zonder hem zien te klaren

Geen opmerkingen: